Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирському районі пройшов чемпіонат з міні-футболу
В Охтирському районі пройшов чемпіонат з міні-футболу Печать
Автор ГородА   
29.04.2019 г.
Відкритий чемпіонат Чернеччинської сільської ради з міні-футболу розпочався ще 7 березня, а в неділю, 14 квітня, було визначено переможців та кращих гравців турніру. 

Футбольні поєдинки проходили в Хухрі на майданчику зі штучним покриттям. Заявки на участь в чемпіонаті подали команди з Охтирки («Гусинка», «Регіон», «Таксі-1», «Таксі-2») та району («Нива» з Хухри, команда військовиків з Климентівської частини «Гвардієць» та збірна ОТГ у складі гравців з Чернеччини та Комишів).

Організатори змагань запропонували проводити ігри увечері щовівторка та щочетверга. В ході обговорення, враховуючи непарну кількістю команд-учасниць, обрали наступний формат турніру. Спочатку суперники зіграли між собою. За результатами цих поєдинків визначився фаворит. Серед решти розіграли три путівки до півфіналу. Пари сформували так: колектив, який посів 2 місце у турнірній таблиці, зіграв з 7-м, 3 місце - з 6-м, 4 - з 5-м. Далі - жеребкування та календар за кубковою системою.

Лідерство у чемпіонаті впевнено захопив «Гвардієць». У 1/2 фіналу до військовиків кваліфікувалися: «Збірна ОТГ», яка легко розібрала «Таксі-2» з рахунком 7:0, а також переможці пар, яким за вихід у наступне коло змагань довелося серйозно поборотися. Ними стали - «Регіон», який у шаленій перестрілці подолав «Ниву» (5:4)та «Гусинка», яка з трохи меншим рахунком узяла гору над «Таксі-1» (4:3).

У першому півфіналі «Гвардієць» спокійно обіграв «Регіон» (6:3), у другому - «Збірна ОТГ» обійшла «Гусинку» (2:0).

Перед головним матчем турніру між «Гвардійцем» та «Збірною ОТГ», перевагу мали військові. За бронзові нагороди мали змагатися «Регіон» та «Гусинка», але у зв'язку з форс-мажорними обставинами, «Гусинка» не змогла продовжити змагання.

Аби інтрига в боротьбі за ІІІ місце все ж залишалася, організатори запропонували щасливий квиток командам, які посіли 5-6 місце. Учасники і вболівальники таку ініціативу підтримали. Таким чином, «Нива», подолавши «Таксі-2» з рахунком 5:1, стала претендентом на «бронзу».

«Регіон» виглядав потужніше від «Ниви», але за хухрянами залишався фактор домашнього поля, палка підтримка вболівальників та впевнена гра голкіпера Ігоря Сердюка. Воротар «аграріїв» діяв безпомилково не тільки у динамічних моментах, але й при стандартах. Із-за перебору фолів «Ниву» покарали кількома 10-метровими ударами, яким Сердюк завадив перетворитися у голи.

Для «Ниви» матч розпочався дуже оптимістично. У дебюті зустрічі Іван Івахненко відкрив рахунок 1:0. Враховуючи клас суперника та втому від попереднього матчу, який хухряни тільки-но завершили, вони вирішили утримувати мінімальну перевагу та шукати щастя в контратаках. Цікава, жива гра за бронзові нагороди видалася багатою на гольові моменти, але на перерву колективи пішли з незмінним рахунком.

У другому таймі Артем Жила, футболіст СК «Регіон», відновив паритет 1:1. Хухра продовжувала оборонятися, тільки тепер вже атакувала набагато частіше, ніж раніше. Втім, основний час завершувався, а нічийний рахунок продовжував триматися.

За 10 секунд до фінального свистку Віталій Білєра, скориставшись вдалою передачею-відскоком, вибіг на «побачення» з воротарем «регіоналів» і точним пострілом встановив остаточний рахунок (2:1), принісши черговий здобуток у скарбничку найтитулованішої команди району.

Поєдинок за Кубок між «Гвардійцем» та «Збірною ОТГ» виявився дуже емоційним, сповненим інтригуючи моментів. Попри очікування, рахунок відкрили не військові, які були фаворитами змагань, а їхні суперники. У зав'язці першого тайму Олег Червонцев розпочав гольову феєрію фіналу (1:0). Проте нацгвардійці швидко перехопили ініціативу. До екватора зустрічі двома голами відмітився Олександр Троценко та одним - Роман Малік (1:3). Гандикап у два м'ячі тримався майже до кінця зустрічі, а потім ще збільшився. За 4 хвилини до кінця матчу знову забив Малік. Військові скористалися тим, що ОТГ виставило 5-го польового гравця замість воротаря. Здавалося, ситуація для «Збірної» виглядала безнадійно, але хлопці і при 1:4 руки не опустили, продовжуючи грати без голкіпера. І це дало результат.

За хвилину до кінця рахунок став нічийним (4:4). Спочатку поклав два голи Микола Шевченко, а потім забив Іван Кравченко. Овертайми по 5 хвилин завершилися без голів. Серія з 6 пенальті принесла перемогу ОТГ. За «Збірну» забили: Червонцев, Кравченко, Вячеслав Сегеда, Роман Гончар, Микола Кас'ян. З «гвардійців» вразили ворота Малік, Троценко, Євген Вовк, Іван Курочка. Таким чином, двічі схибили футболісти «Гвардії», і лише раз «збірники». Остаточний рахунок по пенальті 5:4 на користь ОТГ.

Нагороди переможцям вручали голова Чернеччинської громади Роман Бублик, представники відділу культури, туризму, молоді та спорту Чернеччинської с/р Тетяна Барченко та Олександр Білоус, депутат Чернеччинської с/р, директор Хухрянської школи Анатолій Бабич та голова Федерації футболу Охтирського району Юрій Чуєв.

Відзнаки також отримали кращі гравці команд-фіналістів: Олександр Жила та Микола Шевченко. Цікаво, що саме ці два футболісти у вирішальній серії пенальті синхронно схибили з точки. Команди-призери були нагороджені медалями, пам'ятними подарунками та м'ячами. 

Юрій Чуєв, головний суддя змагань:

- За проведення відкритого чемпіонату Чернеччинської с/р хочу подякувати усім небайдужим до футболу: організаторам змагань, керівникам, спонсорам та гравцям, а також вболівальникам та своєму напарнику по суддівству Андрію Діганьшину. Спасибі за те, що ці люди по-справжньому люблять футбол. Тільки завдяки виваженому підходу, дружній атмосфері, справжньому партнерству глядачі побачили прекрасний матч за бронзові нагороди. Але за фактом було визначено два третіх місця. І це справедливо. Хоча «Нива» обіграла «Регіон», організатори і футбольна громадськість наполягли на бронзових нагородах обом колективам.

Як хухрянин, пишаюся тим, що на базі нашого села проходять змагання такого рівня. Ми маємо поля з трав'яним та штучним газоном. Майданчик обладнаний освітленням, що дає змогу грати у вечірній час. Ми завжди раді гостям з сусідніх сіл та Охтирки, які грають та тренуються в Хухрі не тільки під час змагань.

Було приємно чути від гравців про те, що ми забезпечили неупереджене та професійне суддівство, схвальні відгуки про стан спортмайданчика та побажання нових турнірів вже на великому полі. Повідомляю, що Федерації футболу Охтирського району, яку я очолюю, та міста, якою керує Сергій Олондар, мають наміри незабаром розпочати черговий спільний чемпіонат.

Звертаюся до любителів футболу! Об'єднуйтесь у команди, звертайтеся до керівництва Федерації - ми поділимося досвідом щодо фінансування колективів та вирішення різних організаційних питань. Давайте піднімати Охтирський футбол!

 

Андрій Міхєєв

ImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg