Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В міськраді новий керуючий справами
В міськраді новий керуючий справами Печать
Автор Админ   
23.04.2019 г.
ImageНа сьогоднішньому сесійному засіданні міський голова Ігор АЛЄКСЄЄВ представив керуючого справами виконавчого комітету Охтирської міської ради Галину ЄРЕМЕНКО 

Були озвучені запити депутатів, що стосувалися ремонту доріг, графіку занять на футбольних полях з штучним покриттям, зрізу аварійних дерев та питань благоустрою міських територій.  

Ігор АЛЄКСЄЄВ проінформував депутатів про перспективи проведення ремонту міських доріг за кошти державного бюджету, зазначив, що в цьому році планується відновити асфальтобетонне покриття дороги на вулиці Ярославського, частині дороги на вулиці Шевченка, провулку Г.Чикала, ремонтом будуть охоплені окремі ділянки вулиці Київської та Перемоги, де буде профрезеровано старе покриття і його "зрізом" вирівняються дороги вулиць Петропавлівської, Береста та частково Миргородської. 

Депутати внесли зміни до Програми економічного та соціального розвитку міста на 2019 рік та до бюджету міста, в тому числі, погодили виділення коштів на ремонт приміщення на вул.Незалежності,5, у якому планується відкрити модернізований до європейського рівня Охтирський ЦНАП, де буде встановлено сучасне обладнання, меблі та техніка в рамках реалізації Програми "U-LEAD з Європою". 

В ході обговорення та затвердження Порядку здійснення видатків на дошкільну та загальну середню освіту в м. Охтирка на основі базового фінансового нормативу бюджетної забезпеченості, міський голова зазначив, що ми вперше на Сумщині запроваджуємо практику відшкодування на оплату харчування дітей, які не зареєстровані в Охтирці, але навчаються у навчальних та дошкільних закладах міста. Жодним чином не обмежуючи права дітей на навчання, віднині спільно з Чернеччинською об'єднаною територіальною громадою, а надалі, сподіваємося й з іншими, буде забезпечено якісне харчування учнів та дошкільнят. Наразі у школах навчаються майже 300 учнів та більше 100 дошкільнят, які проживають не в Охтирці, а сума витрат на їх харчування становить майже 4,7 млн.грн. 

Блок земельних питань депутати прийняли після бурхливих обговорень та пропозицій. Були заслухані звіти про діяльність міської централізованої бібліотечної системи та роботи  КП "Благоустрій", передано на баланс автобуси, обговорено питання реформування медицини.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg