Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Міжнародні перемоги Альони Габреліян
Міжнародні перемоги Альони Габреліян Печать
Автор ГородА   
15.04.2019 г.
ImageУчениця Охтирської музичної школи, 12-річна Альона Габреліян із села Веселий гай Охтирського району отримала гран-прі на міжнародному конкурсі в Ізраїлі. Та це не єдина перемога юної артистки на міжнародному рівні. Понад дві тисячі разів її власні пісні прозвучали на хвилях провідної радіостанції Франції. 

Після участі у талант-шоу «Україна має талант» Альона Габреліян впевнено прокладає собі шлях на велику сцену. Дівчинка постійно їздить на усілякі фестивалі і конкурси. І майже завжди повертається переможницею. Батьки юної артистки - мама Люда і тато Гарік - усіляко підтримують свою талановиту доньку, пишаються її успіхами. І не збираються зупинятися на досягнутому.

На початку квітня в ізраїльському місті Хайфа відбувся інтернаціональний конкурс «Веселые ребята». Альона Габреліян була єдиною представницею України. До Ізраїлю дівчинка полетіла разом із мамою. Пані Людмила, до речі, не лише популяризує творчість доньки у соціальній мережі Facebook, ще вона займається пошуком фестивалів і конкурсів, відправляє їх організаторам заявки на участь, домовляється про виступи і ротації на радіо, розширює коло творчих знайомств. Альона ж постійно вчиться, пише нові пісні, вдосконалює виконавську майстерність.

У перший день конкурсу учасники з різних країн знайомилися між собою, кожен з них виконав одну пісню. Тих дітей, які сподобалися найбільше, запросили до міста Мигдаль-а-Емек на концерт, що відбувся у міській адміністрації в межах міжнародного проекту «Музыка нас связала». Серед запрошених була і наша Альона. Дівчинка проспівала п'ять пісень і отримала почесний диплом з рук очільника міста.

«На гран-прі у місті Хайфа ми не розраховували, - зізнається у розмові зі мною мама Люда. - Хоча й не втрачали надію, бо ретельно готувалися до конкурсу. Коли журі пішло радитися, а учасників попросили вийти із зали, до Альони одразу ж почали підходити репортери, фотографували, записували інтерв'ю. І тоді я зловила себе на думці, що це не просто так. У підсумку - гран-прі. Альону покликали на сцену і попросили заспівати на біс. Ми навіть не встигли віддати фонограму звукорежисеру. Але Альона не розгубилася. Пісню «При долині кущ калини» вона виконала без музичного супроводу, чим дуже вразила глядачів».

«Одна жінка так розчулилася, що ледь стримувала сльози, - долучається до розмови тато Гарік. - Виявилося, сама вона родом з України, але вже понад 20 років живе в Ізраїлі. Ця жінка подарувала Альоні кулон у формі скрипкового ключа».

Наприкінці березня відбувся Всеукраїнський телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України», засновником якого є Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», а співзасновниками - Миргородська міська рада та народний артист України Мар'ян Гаденко. Участь у ньому взяла й Альона Габреліян. Спочатку дівчинка пройшла так звані «сліпі» прослуховування, кілька відбіркових турів і, зрештою, опинилася у фіналі, посівши І місце в номінації «Авторська пісня».

До слова, на сьогодні у репертуарі Альони Габреліян 28 авторських пісень. Мама Люда уточнює: «Це лише ті, які повністю «відшліфовані» і записані у професійних студіях. А скільки ще у Альонки творчих задумів, ви навіть не уявляєте!». «Так, так, непочатий край роботи», - підсумовує тато.

Донедавна Альона Габреліян позиціонувала себе як авторка-виконавиця, а відтепер ще й як вокалістка. Нещодавно дівчинка переспівала легендарний хіт «I Will Always Love You» із репертуару американської поп-співачки Вітні Г'юстон. Пісню обирала мама. Каже, що хотіла знайти таку композицію, яка б змогла розкрити вокальний потенціал Альони у повній мірі. Із тим, що пісня надзвичайно складна, і Альона до неї «не доросла» - погоджується.

«На більшості конкурсів, у яких Альона брала участь як автор-виконавець, у неї не було конкуренції, а їй хотілося змагатися з іншими дітьми, які співають, - розповідає пані Людмила. - Тому зараз ми реєструємося одразу на дві номінації: «Автор-виконавець» та «Естрадний вокал».

Альона Габреліян - учениця Охтирської музичної школи імені Петра Білинника. Лідія Данилова вчить дівчинку грі на фортепіано, Світлана Торяник викладає сольфеджіо, Світлана Савкова - музичну літературу, Ольга Онопко - композиторство. Директор закладу Олексій Бова теж підтримує Альону, каже мама дівчинки.

Кілька разів на місяць Альона відвідує естрадну школу в Сумах, де бере приватні уроки в Олени Деменко. Вільний від навчання час приділяє саморозвитку.

Понад дві тисячі разів авторські пісні Альони Габреліян прозвучали на хвилях провідної французької радіостанції «Saumur». Її директор Мішель Тоні нещодавно відвідав Україну, а під час звітного концерту музичної школи в Охтирці нагородив Альону почесною відзнакою. Та це, як виявилося, не єдиний приємний сюрприз. Влітку 2020 року Альону запросили на гастролі до Франції, про що свідчить відповідний сертифікат. У планах Мішеля Тоні - зняти фільм про талановиту дівчинку з української глибинки.

З містером Тоні Людмила Габреліян познайомилася восени минулого року у Facebook. У ході спілкування з'ясувалося, що він є директором радіостанції «Saumur» і шукає свіжий музичний матеріал. До почутого пані Люда поставилася досить скептично, просила знайомих перевірити, чи справді у Франції є таке радіо. З'ясувалося, що є. Гарік переконав відправити кілька пісень. І їх одразу дали у ротацію. Людям полюбилася творчість Альони, слухачі телефонували і просили поставити саме її пісні. Нещодавно Людмила надіслала нову порцію треків. Тож пісні у виконанні Альони Габреліян продовжують звучати у французькому радіоефірі.

Ігор Івахненко

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg