Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Проведення санітарної рубки в урочищі Ківшар
Проведення санітарної рубки в урочищі Ківшар Печать
Автор Админ   
20.03.2019 г.
На початку березня у фейсбук з'явився допис Наталки Залавської про враження від прогулянки по Ківшару.

«Вирішила для покращення настрою прогулятися в ліс на Дачному... Отримала черговий шок... В урочищі Ківшар майже не лишилося дерев... До самого Земснаряда лише пеньки, усипана тирсою земля та подекуди кучі з зелених гілок, які ще не встигли вивезти... Нещадна вирубка лісу вже фактично в межах міста Охтирка, триває прямо під вікнами лісГоспу... Також розрита в двох місцях дорога, що веде з Дачного до річки Ворскла...» - написала 8 березня небайдужа громадянка.

Вона також звернулась до представників лісгоспу та РДА :

«Працівники лісГоспу та Охтирської РДА нічого не хочуть пояснити громадянам? Чи і надалі одні, що утримуються за народні податки , будуть знищувати природний фонд, а інші гребтимуть відкати та робитимуть вигляд, що нічого не бачили?»

            Публікуємо інформацію, надану Охтирським лісгоспом

 Багато Охтирчан висловлюють хибну думку про проведену рубку в урочищі Ківшар, що знаходиться за мікрорайоном «Дачний», говорячи  про те, що попиляні кращі сосни.

Урочище Ківшар є улюбленим місцем відпочинку Охтирчан. В урочищі відпочивають, насолоджуються свіжим повітрям, милуються природою пенсіонери, закохані молоді пари, відпочивають сім'ями.

Щоб уникнути травматизму та нещасних випадків ДП «Охтирське лісове господарство» згідно плану оздоровчих заходів було заплановано санітарно-вибіркову рубку.

Спілий вік сосни звичайної приходиться на 100 років і потім вона призначається в головне користування, тобто в суцільну рубку.

Основні насадження урочища Ківшар, де росте сосна, звичайна має вік 132 роки з повнотою 0,6. В такому віці коренева система дерева ослаблена і при великому вітрі можуть падати не тільки сухостійні, а й здорові дерева.

Останні буревії в Україні показали, що  було повалено безліч дерев, як у лісових масивах, так у селах та містах. Було нанесено великих збитків  населенню та підприємствам, зафіксовані смертельні випадки.

Щоб уникнути цього горя, була проведена вибірково-санітарна рубка сухостійних та небезпечних дерев в урочищі Ківшар, в рубку не було призначено  жодного здорового дерева.

Так що тепер, шановні жителі міста та району, Ви можете спокійно відпочивати в Ківшарі на лоні природи та милуватися чудовими краєвидами.

http://ahles.in.ua/news/424-kivshar2019.html

 

Адміністрація ДП «Охтирське лісове господарство»

 

Фото Н.Залавської

ImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg