Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Суд став на бік відповідачки у справі за позовом управління соцзахисту
Суд став на бік відповідачки у справі за позовом управління соцзахисту Печать
Автор ГородА   
04.02.2019 г.
Рішенням Охтирського міськрайонного суду (головуючий - суддя Сидоренко Р.В.) відмовлено в задоволенні позовної заяви управління соціального захисту населення Охтирської міської ради до громадянки М. про стягнення безпідставно отриманих коштів у вигляді державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям.

Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Повідомляється, що громадянка М. з березня 2015 року перебуває на обліку в управлінні соціального захисту населення Охтирської міської ради як одержувач державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям. При оформленні заяви та декларації про доходи та майновий стан вона вказала, що є власницею автомобіля. За результатами перевірки, проведеної сектором державних соціальних інспекторів, було виявлено, що в сім`ї наявні не один, а три транспортні засоби, що за законом є підставою для відмови у призначенні допомоги. Цей факт став підставою для звернення до суду управління соціального захисту населення Охтирської міської ради із позовом про стягнення безпідставно отриманої допомоги за три роки.

У процесі розгляду справи суд встановив, що два транспортні засоби (мопед і мотоцикл) були лише зареєстровані за громадянкою М., у її володінні та користуванні вони не перебували.

Таким чином, суд став на бік відповідачки і визнав не доведеним факт наявності умисних дій, спрямованих на навмисне подання недостовірних відомостей, що вплинули на встановлення права на соціальну допомогу.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg