Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський краєзнавчий музей запрошує
Охтирський краєзнавчий музей запрошує Печать
Автор Админ   
01.02.2019 г.
ImageОхтирський краєзнавчий музей запрошує охтирчан та гостей міста на різноманітні заходи, організовані науковими співробітниками музею в лютому . 

До Міжнародного дня закоханих з 1 лютого в музеї в рамках Академії культури  «Історії кохання». Дізнайтеся про історії кохання видатних охтирчан, найяскравіші прояви цього незбагненного, але від цього ще більш прекрасного почуття, з демонстрацією особистих речей, фото та відеоматеріалів.

12 лютого о 15.00 годині запрошуємо на відкриття виставки «Палітра кохання» вінницької художниці Валентини Антонюк. Романтичний настрій напередодні дня святого Валентина доповнить перегляд художніх полотен мисткині, майстер класи по створенню картин піском, виготовлення символів свята - незвичайних валентинок. Враження додасть святкова фотозона та розбиття  піньяти.

13 лютого можна долучитися до заходу, присвяченого Всесвітньому дню радіо. Дізнайтеся про розвиток радіомовлення на Охтирщині. 

До Міжнародного дня рідної мови.Без неї немає народу, держави. Українську мову на Охтирщині плекали і утверджували Юрій Самброс, Борис Дмитрович Атнтоненко -  Давидович, Матвій Лукич Довгополюк, Іван Багряний та інші охтирчани. Як саме відбулося становлення національної свідомості та любові до рідного слова? Мовою документів, творчих надбань відомих земляків, нам розкажуть про прихильність і категоричність у визначенні мовного питання на Охтирщині.

15 лютого до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав (30-ї річниці виведення військ з Афганістану) буде проведена години пам'яті «Ціна чужої війни».

З 16 лютого вшануємо пам'ять Героїв Небесної Сотні. До уваги відвідувачів виставка «А всім нам вкупі на землі єдиномисліє подай і братолюбіє пошли». 

19 лютого запрошують прослухати лекцію «Україно, це твої символи!», присвячену 27-річниці затвердження Державного герба України. 

У рамках проекту «Міфи та легенди України»  нас чекають лекції за темами «Старослов'янські Боги зими», «Стрітення відзначаємо, весну закликаємо».

З нагоди відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років Охтирський міський краєзнавчий музей пропонує долучитися до вивчення проекту «Події Української революції на Охтирщині 1917-1921 рр.» .

Для вихованців дитячих садків і молодших школярів пропонують

-              екскурсії по експозиції «Природа рідного краю» за такими темами:

1)            річки і озера Охтирщини;

2)            корисні копалини охтирських надр;

3)            пташиний світ Охтирщини;

4)            тваринний світ Охтирщини.

 

-              уроки народознавства за такими темами:

1) житло українців;

2) одяг українців;

3) посуд українців;

4) музичні інструменти українців;

5) побутові речі українців;

6) промисли і ремесла українців

 

-              інтерактивні заняття:

1)            у світі метеликів;

2)            у світі комах;

3)            у світі жуків.

 

Колективні відвідування заходів здійснюються за попереднім записом за адресою вул. Незалежності, 10, або за телефоном (05446) 2-46-33.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg