Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Мер Ігор Алєксєєв про воєнний стан і здоровий глузд
Мер Ігор Алєксєєв про воєнний стан і здоровий глузд Печать
Автор ГородА   
17.12.2018 г.
Image3 грудня після понеділкової наради міський голова Ігор Алєксєєв запросив представників місцевих ЗМІ, щоб проінформувати про заходи, впроваджені в Охтирці із введенням воєнного стану.

На прес-конференцію завітали комунальна телерадіокомпанія та газети: «Ахтырка», «Город А», «Прапор перемоги» та «Роксолана».

Бесіда проходила у дещо неформальному стані. Спочатку мер закликав містян, у будь-якій ситуації підкорятися перш за все власному здоровому глузду. Введення воєнного стану не є виключенням. Це не відміняє наявності у оселях якогось незначного запасу речей і продуктів первинної необхідності, медикаментів. Але панічно скуповуватися підстав немає. Ситуація в місті абсолютно контрольована. Створений необхідний запас провізії, медикаментів, пального тощо. Цей НЗ зберігається на комунальних та приватних об'єктах у місцях реалізації. Контроль за наявністю ліків, продуктів та ПММ регулярно здійснює управління економіки.

Влада у місті лишається у тих же самих осіб, яким люди довірили мандати під час виборів. Введення військово-цивільної адміністрації, яка передбачає передачу владних повноважень військовику -  відбудеться лише в разі відкритої агресії і на підставі окремого Закону. До цього моменту все у місті лишається як було.

Алєксєєв, посилаючись на слова Президента України Петра Порошенка, підкреслив, що ніяких обмежень конституційних прав і свобод громадян не передбачено. Це стосується і громадських зібрань. Із найперших заходів, які впровадили в Охтирці - створили Раду оборони з числа силовиків. Посадовці вивчили та поновили нормативну базу відповідно до директивної документації. Своєчасно провели заходи режимного характеру - наприклад, перенесли пункти обігріву з підрозділів у інші місця тощо. В деяких моментах дії Ради оборони випередили централізовані заходи в середині  самих силових відомств.

Перебоїв з питною водою в Охтирці з-за відсутності хімреактивів чи іншого бути не може, тому що видобуток ведеться не з відкритих водоймищ, а артезіанським способом. 

Необхідні заходи по облаштуванню блок-постів проводяться, здійснюється посилене патрулювання міста, план евакуації розроблений. Найближчим часом пройдуть навчання із вмиканням сирен та сповіщенням по дротовому радіо.  ФМ-радіостанції поки ще для такої процедури не долучали, але в перспективі таке можливо.

В Охтирці ведеться планова робота по призиву до лав армії. Мобілізація не оголошувалась, але резерв І групи попереджений. Інспектуються сховища (бомбосховища), які мають прийняти мешканців у достатній кількості. Є ще серйозний перелік заходів, інформація щодо яких не підлягає розголосу.

Ніяких підстав для паніки чи нездорового ажіотажу не існує. На мирному житті містян додаткова робота, яка здійснюється зараз із введенням воєнного стану, майже ніяким чином не відображається.

Фактично прес-конференція збиралася не з якоюсь конкретною метою, а саме для того, щоб продемонструвати абсолютну контрольованість ситуації у м. Охтирка під час воєнного стану та унеможливити будь-які інсинуації та розповсюдження пліток.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg