Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вартість проїзду зросла до 6 гривень
Вартість проїзду зросла до 6 гривень Печать
Автор ГородА   
03.12.2018 г.
ImageНа засіданні виконавчого комітету 21 листопада підняли тариф на проїзд та розповіли про стан пасажирських перевезень

Рішенням виконавчого комітету Охтирської міської ради від 21 листопада встановлено новий тариф на пасажирські перевезення у місті. Вартість проїзду в автобусах та маршрутках становитиме 6 гривень, школярів 1-4-х класів як і раніше возитимуть за 3 гривні. Нові тарифи вступили в дію з 1 грудня. 

За інформацією управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства станом на 1 листопада в Охтирці діє 21 маршрут в режимі маршрутного таксі та 4 маршрути у звичайному режимі руху. Перевезення пасажирів здійснюють 11 фізичних осіб-підприємців та комунальне підприємство «Благоустрій» Охтирської міської ради.

Питання, пов'язані з організацією пасажирських перевезень у місті покладені на управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства. При управлінні створений відділ транспортної інфраструктури, основним завданням якого є організація роботи спрямованої на надання  якісних адміністративних послуг щодо організації і контролю за перевезенням пасажирів автомобільним транспортом загального користування на території міста.

Повідомляється, що відділом транспортної інфраструктури проводяться щоденні обстеження дотримання перевізниками умов договорів про організацію перевезень. В разі виявлення порушень складаються акти відповідної форми. За 2017 рік проведено 166 перевірок, виявлено 5 порушень у 4-х перевізників. З початку 2018 року проведено 174 перевірки, виявлено 8 порушень умов Договорів у 3-х перевізників. Основними порушеннями умов договорів були: порушення розкладу та схеми руху; самовільна заміна транспортного засобу на маршруті. 

Для оперативного реагування на випадки негативної поведінки водіїв, порушення ними схеми або розкладу руху при управлінні діє гаряча лінія, номери телефонів якої були розміщені на сторінках засобів масової інформації, на центральних зупинках пасажирського транспорту.

Номери телефонів: (05446) 42078; (068)7991768; (095) 05041914

Усі нагальні проблеми пасажирських перевезень по місту розглядаються на комісії з питань контролю за станом обслуговування пасажирів автомобільним транспортом загального користування на території  м. Охтирка. З  початку 2018 року проведено 6 засідань комісії, на якій розглянуто 37 питань з діяльності пасажирського транспорту.

У серпні місяці 2018року до міського голови надійшли звернення від перевізників міста з проханням провести коригування розрахунків тарифу та підвищити вартість проїзду до 6 грн.

Відповідно до вимог Закону України «Про автомобільний транспорт», «Порядку встановлення тарифів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування», затвердженого рішенням міської ради, управлінням було проведено перевірку економічного обґрунтування наданих перевізниками розрахунків тарифу. Крім того, згідно з    вимогами Меморандуму про співпрацю між Охтирською міською радою, Громадською радою та суб'єктами господарювання було проведено  незалежний ліцензований  аудит поданих розрахунків. Враховуючи надані незалежним аудитором аудиторські звіти про економічно обґрунтовані тарифи на перевезення пасажирів у звичайному режимі руху та в режимі маршрутного таксі рішенням виконавчого комітету від 21.11.2018 встановлено тариф на перевезення в розмірі 6 грн., а для учнів 1-4-х класів в навчальний період тариф залишається 3 грн.

Перевізники, які працюють у режимі маршрутних таксі, добровільно зобов'язалися і надалі здійснювати в усі дні, крім святкових та вихідних, безкоштовні перевезення без надання компенсації з місцевого бюджету: 

- пільгових категорій населення з наданням одного місця для осіб, які визначені чинним законодавством;

- дітей віком до 6 років без обмеження кількості місць;

- дітей-інвалідів без обмеження кількості місць;

- учасників АТО, з наданням одного місця;

- дітей, загиблих учасників АТО без обмеження кількості місць.

Усі перевізники за згодою сторін надають безкоштовно транспортні засоби для проведення загальноміських заходів.

За офіційною інформацією, проблемним залишається забезпечення транспортного сполучення мешканців с.В.Озеро з містом, району вул.Гоголя з вул.Сумською, а також відновлення маршруту №7 по вул.Петропавлівській та №9 по вул.Береста. Для визначення перевізників для постійної роботи на маршрутах №7, №9, 11а та 11б оголошено конкурс на ці маршрути та проводиться робота серед перевізників.

У виступі перевізника Андрія Войнова на засіданні виконавчого комітету прозвучало, що в умовах постійного здорожчання паливно-мастильних матеріалів та запчастин перевезення стають нерентабельними, тому перевізники полишають маршрути.

 

Підготувала Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg