Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Трохи про транспортні питання
Трохи про транспортні питання Печать
Автор Ірина Шор   
19.10.2018 г.
ImageНещодавно на сайті Охтирської міської ради з'явилося повідомлення «Питання пасажирських перевезень під контролем!». Та чи можна в це вірити?

«Заступник міського голови Сергій Мартим'янов зібрав екстренне засідання комісії з питань контрою за станом обслуговування пасажирів автомобільним транспортом загального користування на території м.Охтирка», - йдеться в повідомленні.

Питання, яке розглядалось на засіданні комісії,  було про вирішення проблеми транспортного сполучення з с. В. Озеро міста Охтирки.

Як сказано в повідомленні: «Проблема виникла після відмови перевізника Данилюк А.В. в подальшому обслуговувати  маршрут №11а «В.Озеро-АТЗТ «Зоря»-Дачний» та не виходу його автобусів на маршрут з 17 жовтня 2018.Членами комісії разом з перевізниками з асоціації перевізників та вантажів «Сигнал» розробили тимчасову схему транспортного сполучення села В.Озеро з містом Охтирка».

Нажаль, ця проблема виникла набагато раніше. Ніхто з перевізників не хотів здійснювати перевезення за цим маршрутом. Невеликий пасажиропотік, жахливий стан дорожного покриття . Яму, більш схожу в дощовий період на невеликий ставок, підлатали, ну і це все.

До найближчої зупинки «АТЗТ «Зоря», з більш-менш регулярним сполученням (зупинка маршрутів №10, №6а) , приблизно кілометр. Це нібито й небагато, але під дощем чи снігом, розбитою дорогою , а якщо ще з дитиною...Не дуже приємна прогулянка.

Згідно чинного законодавства змінити кінцеву зупинку діючих маршрутів №10, №6а неможливо. Потрібен маршрут саме до с.В.Озера. З можливих варіантів вирішення проблеми запропонувала б міській раді зняти комунальний автобус з рейсу №6а та пустити його новим маршрутом до с.В.Озеро.

Найближчим часом можуть загостритися проблеми на маршрутах №7 та №9. Бажаючих перевізників обслуговувати маршрути №7 «Сиркомбінат-Центр-залізничний вокзал» та №9 «Підлозіївка-Центр-Кардашівка (до межі міста)» не виявилося. За цими маршрутами конкурс буде оголошуватися повторно.

Так може пора змінити підхід у вирішенні транспортних проблем, чи й надалі найдієвішим залишиться метод «затикання дірок»?

Ірина Шор

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg