Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Перша школа відзвітувала
Перша школа відзвітувала Печать
Автор ГородА   
17.09.2018 г.
Швидко промайнув час від останнього звіту директора Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Інесси Анатоліївни Шульженко.

Цей рік не став винятком, тому відповідно до наказу МОН України №55 від 28.01.2015 року «Про запровадження звітування керівників дошкільних, загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів», нещодавно перед громадськістю вона відзвітувала про свою діяльність та роботу закладу. Охочі послухати звіт заповнили усю актову залу. Під час виступу директорки транслювалася відеопрезентація. Цифри підкріплювалися світлинами та відео. Нижче наведена інформація за минулий навчальний рік.

У школі 68 педагогічних працівників, 2 бібліотекарі та 17 працівників з числа обслуговуючого персоналу. Є 33 класи із середньою наповнюваністю 27,5 учнів. Функціонують дві групи продовженого дня, які відвідує 60 чоловік. Одна з груп -держбюджетна, а друга утримується за рахунок коштів спецфонду.

Якщо порівняти з невіддаленим минулим, то видно, що чисельність учнів щороку збільшується. У  2015/2016 - вчилося 852 учні, то станом на 01.08.2018 у школі вже 950 учнів. Тобто, приріст майже на 100 школярів. Відтік учнів невеликий. 14 учнів перейшли до інших місцевих шкіл, решта змінила освітній заклад у зв'язку з переїздом родини.

За звітний період проведено косметичний ремонт майстерень, їдальні та підсобних приміщень харчоблоку, навчальних кабінетів, класних кімнат, коридорів та сходів,   ремонт цоколю та часткова заміна аварійних частин підлоги спортивної зали. Зроблений косметичний ремонт коридору початкової школи на другому поверсі та пандус до входу у заклад. Вставлені нові металопластикові двері. Капітально відремонтували дві класні кімнати -7-А (класний керівник Полуйко В.О)  та 5-В (кл. к. Копил І.О.). Обшиті вагонкою 2-Б (кл.к. Приходько Н.Г.) та  6-А  (кл.к.Чалова М.М.).

На товари та послуги було витрачено понад 100 тис. грн.

Діти соц.незахищених категорій мають можливість безкоштовно харчуватись. 1-4 класники на суму 20 грн., 5-11 класникам- 22 грн. Фінансуються витрати за рахунок коштів міського бюджету. Також із міської скарбнички відшкодовується половина вартості харчування учням 1-4 класів, які не користуються пільгами.

У школі функціонували 2 профільних класи:  11-А - (16 учнів) - фізико-математичний профіль, 11-Б -(22 учні) - біотехнологічний профіль та 2 класи з допрофільним навчанням 8-Б (26 учнів) - математичний та 8-В (30 учнів) - біологічний.

У порівнянні з 2016-2017 кількість учнів по школі з високим рівнем знань виросла та, на жаль, водночас збільшилася кількість учнів з низьким рівнем. Дуже успішно виступали діти на предметних олімпіадах.

У ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з правознавства Скляр Марія отримала Диплом ІІІ ступеня, Зайка Валерія - Диплом учасника. По географії - Войченко Євген нагороджений Диплом ІІІ ступеня, Єрмоленко Анна - Дипломом учасника.

7 учнів представляли місто у ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад. Усі вони стали призерами. Інформаційні технології - Ольвач Денис ( ІІ місце), біологія - Діхтярь Олександра (ІІ), англійська мова - Власков Сергій (ІІІ), правознавство - Скляр Марія (І), Зайка Валерія (ІІ), географія - Єрмоленко Анна ( І), Войченко Євген (ІІ).

Також педколектив усіляко сприяв реалізації  творчих здібностей учнів в естетичному та спортивному напрямках. Дуже багато досягнень в індивідуальних змаганнях, конкурсах на місцевому, обласному й всеукраїнському рівнях. Є перемоги і в колективних видах, серед яких І місце із футболу та І місце серед дівчат із футзалу у ХХVІ міських спортивних іграх школярів.

Окрім успіхів у школі маються й застарілі проблеми. Прийшов час зайнятися харчоблоком. Потрібно купити морозильну камеру, жарочну шафу, електроплиту, картоплечистку, холодильник, тістомішалку. Такі рекомендації надійшли від  Охтирського міськрайонного управління Головного управліня Держпродспоживслужби в Сумській області. Хотілося б у наступному році вирішити й питання спортмайданчика на подвір'ї школи.

Далі настала черга відповідей та запитань. В очікуванні введення у програму ЗНО обов'язкового іспиту з математики, батьки хотіли з'ясувати, які справи у закладі з точними науками. Інесса Шульженко усіх заспокоїла, навівши приклад останнього випуску. Із 12 учнів математичного класу 11 успішно впоралися із завданнями. Це добрий показник, але підстави для хвилювання лишаються у зв'язку з тим, що години на викладання точних наук зменшуються - з 10 на тиждень у спецкласі до 6. Тобто, майже до рівня програми колишніх звичайних класів. «Ріжуться» години і у «нематематичних» класах.

Стосовно проблемної пішохідної зони навколо школи, яку міська влада обіцяла полагодити до 1 вересня, директорка повідомила, що ремонт, як їй відомо, планується, але спочатку потрібно забезпечити водовідведення. Тільки потім дійде справа до тротуарної плитки.

Наприкінці заходу учасникам зборів запропонували дати оцінку діяльності Інесси Шульженко на займаній посаді. Заохотити чи покарати, і як саме, присутні вирішували шляхом таємного голосування.

Швидко підрахувавши бюлетені, організатори оголосили вердикт: батьки та педагоги задоволені станом справ у закладі, тому вважають доцільним встановити директорці вищу процентну надбавку до зарплатні.

Андрій Міхєєв

ImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg