Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Наші маркети - коробочки без вікон
Наші маркети - коробочки без вікон Печать
Автор ГородА   
27.08.2018 г.
У вівторок 21 серпня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Охтирської міської ради. Порядок денний - лаконічний, усього 9 пунктів, які не викликали у залі жодної турбулентності.

Тобто, це та низка питань, котрі, для забезпечення життєдіяльності міста ухвалюються щомісяця: про надання одноразової грошової допомоги жителям міста (зокрема, ще тривають виплати по підтопленню); про облік громадян, що потребують поліпшення житлових умов; про присвоєння поштових адрес об'єктам нерухомого майна; про дитяче харчування для дітей перших років життя з малозабезпечених сімей. На загал - це бюрократичні моменти, позбавлені суспільного значення. Але, насправді, саме за цими рішеннями виконкому стоять конкретні особи і ситуації, і саме їх чекають охтирчани, аби вирішувати свої повсякденні справи.

Чи не єдине опосередковано радикальне рішення цього вівторка - це про демонтаж рекламних конструкцій, розміщених без належних дозволів. Доповідала т.в.о. начальника відділу містобудування та архітектури, головний архітектор Інна Логвіненко. У наслідку, виконком ухвалив позбутися кількох рекламних конструкцій, але процедура зносу - складна і довготривала.

Для того аби демонтувати конструкції, розміщені без належних дозволів, по-перше, відділ інформаційно-аналітичного та комп'ютерного забезпечення має розмістити на офіційному сайті Охтирської міської ради оголошення з матеріалами фотофіксації та попередженням власників конструкцій про демонтаж. По-друге, опублікувати в місцевих друкованих ЗМІ оголошення про проведення демонтажу. І тільки через місяць КП «Благоустрій» на чолі з Анатолієм Басовим, має «вжити заходів» по суті питання, при цьому Охтирський відділ поліції покликаний забезпечити громадський порядок. Окрім того, слід розробити калькуляцію на демонтаж та зберігання згаданих конструкцій. Відповідальний за роботу - заступник міського голови Мартим'янов Сергій.

Тобто, причепити рекламу уміючи - діло не хитре. А от прибрати її з вулиць - це вже справжня робота для багатьох. Навіть, якщо це окремо розташована щитова установка чи кронштейн на опорі вуличного освітлення.

Повертаючись до роботи по закінченні виконкому, придивилась до реклами на вулицях. Стиль - «вирви глаз», суть - «розбійний напад», не залежно від того, законна реклама чи ні. Мета кожного об'єкта - «перекричати», затьмарити собою попередника чи сусіда. Не знаю, на кого це розраховано, чи існують люди, яких приваблює аж така! візуальна какофонія, але історичного центру Охтирки за цім усім уже не видно. Наші маркети перетворилися на коробочки без вікон, вони завішані рекламними щитами по самі вінця! Звісно, торгівля неможлива без реклами, але існують речі, які привертають увагу не своїм величезним розміром, а оригінальністю і відкритим простором. Власне, це проблема більшості українських міст. Деякі з них, наприклад Кременчук намагається вирішити її, створивши Раду по дизайну міського середовища і рекламі, до складу якої входять професійні художники.

 

Анна Протасова

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg