Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Для дітей ростиме сад
Для дітей ростиме сад Печать
Автор ГородА   
30.07.2018 г.
ImageПодвір'я міського центру реабілітації нагадує будівельний майданчик. А все для того, аби тут утворилася паркова зона, щоб вихованці центру могли відпочивати і гратися на свіжому повітрі. У цьому зміст двох проектів, що реалізуються сьогодні як переможці Бюджету участі-2018.

Директор міського центру реабілітації дітей з інвалідністю Любов Олександрівна Панащенко розповідає і показує, де розмістять ігровий майданчик, де ростимуть дерева і як саме колективу вдалося виграли конкурс аж у двох номінаціях: на 200 і на 400 тисяч гривень.

- Ми плануємо створити паркову зону для діток з особливими потребами. Згідно плану, тут будуть доріжки... Де зараз пісок - це вже зроблено основу під ігровий майданчик з м'яким покриттям. Також є місце під альтанку, де дітки відпочиватимуть... Кілька клумб, альпінарій... За проектом ще зробимо ворота, хвірточку, заборчик, встановимо відеоспостереження та змонтуємо освітлення. Діткам буде зручно. Реалізація проекту передбачає багато зелених насаджень - будуть дуже красиві рослини, деревця. Завершення робіт чекаємо по осені, бо саме на жовтень припадає озеленення.

Як вдалося виграти конкурс? - питаю. Любов Олександрівна розповідає як агітували, навіть у маршрутках розклеювали інформацію з фотографіями; як зверталися до батьків, знайомих, сусідів закладу по вулиці Шевченка, шукали підтримки у колег-освітян. Так і зібрати переможну кількість голосів.

- Дуже вдячна усім, хто відгукнувся і проголосував за наші проекти. Вдячна кожному, хто долучився до їх реалізації. У нас дуже гарні приміщення, а погуляти діткам було ніде. Тепер, завдяки громадській активності та підтримці міської ради, вихованці центру матимуть оновлене, зручне і привітне подвір'я. 

В управлінні капітального будівництва та житлово-комунального господарства оперують сухими фактами. Управління є замовником робіт, розпорядником коштів і контролером якості. Розповідає начальник відділу капітального будівництва і реконструкції Сергій Валентинович Васильченко: 

Реалізація двох проектів бюджету участі «Безпечне естетичне довкілля та лікувально-оздоровче середовище дітям Охтирки» і «Краса лікує і виховує» намічена на території комунальної установи «Охтирський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів». У тісній співпраці з автором було узгоджено склад і об'єми робіт, виготовлено проектно-кошторисну документацію, отримано позитивний висновок незалежної експертизи. У рамках даних проектів заплановано виконати благоустрій та озеленення території Центру, встановити сучасні прилади зовнішнього освітлення, оновити огорожу території. На майданчику з травмобезпечним гумовим покриттям буде змонтовано спеціальне ігрове обладнання, пристосоване для потреб дітей-інвалідів. На даний час вже розпочато виконання робіт з планування території під майбутні клумби та зелені насадження, проведено улаштування доріжок з твердим покриттям на площі 267 м2. Роботи тривають. 

Нагадаємо, це не єдиний об'єкт, що реалізується в Охтирці протягом 2018 року у межах Бюджету участі, тобто за голосуванням активних громадян. Серед них бігова доріжка навколо Зеленого озера, спортивний майданчик по пров. Лісному, дитячі майданчики та інші суспільно-корисні об'єкти, запропоновані з середини громади і підтримані громадою.

Проекти, які надійшли на конкурс Бюджету участі-2019, перебувають з 3 липня на стадії вивчення і підтвердження спеціальною комісією. Голосування почнеться з 10 вересня і триватиме 15 днів.

 

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg