Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці не вистачає «хороших рук»
В Охтирці не вистачає «хороших рук» Печать
Автор ГородА   
03.07.2018 г.
ImageЗа п'ять місяців поточного року в Охтирці стерилізували 50 безпритульних тварин. Про це з посиланням на управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства повідомляє сайт Охтирської міської ради.

Нагадаємо, що в Охтирці діє Програма регулювання чисельності безпритульних тварин, ухвалена рішенням міської ради 24 лютого 2017 року, яка розрахована до 2021 року. Саме так в Охтирці реалізуються вимоги Закону України «Про захист тварин від жорсткого поводження», який забороняє не гуманність щодо життя і смерті тварин. Знущання над тваринами (у різний спосіб і за різних обставин) за кримінальним кодексом карається штрафом від 850 до 3400 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років. Але це в теорії...

На практиці безпритульні тварини (а в Охтирці це, переважно, собаки) залишаються невирішеною проблемою. Їх можна побачити будь-де: на вулицях, у скверах, на дитячих майданчиках, у дворах багатоповерхівок. Це призводить до конфліктів між людьми, лояльно налаштованими щодо тварин і тими, хто потерпає від вимушеного сусідства. До того ж, чотирилапі не рідко потрапляють під колеса машин.

Відсутність безпритульних тварин  - ознака цивілізації. За цим маркером можна визначити, де саме в цій системі координат знаходиться Охтирка. Але не варто думати, що місто і держава зможуть стати цивілізованими лише внаслідок моралізаторства. Передовсім це чіткі й обов'язкові для усіх закони, у тому числі і щодо утримання домашніх тварин. Адже приблуди не з'являються з повітря. Господарі час від часу позбуваються своїх колишніх улюбленців, чисельність яких ніяким чином не обліковується і не контролюється. Ми і досі живемо за народним звичаєм, як у казці: «Був собі чоловік і мав собаку. Собака той, доки молодий був, то й стеріг хазяїна, а як постарівся, то хазяїн прогнав його з двору...».

Про котів теж не можна промовчати. Ось свіже повідомлення у групі на Facеboоk: «Потрібна допомога. Викинули двох кошенят у сміттєвий бак...»

Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg