Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Бібліотур по Європі
Бібліотур по Європі Печать
Автор Админ   
23.05.2018 г.
18 травня в Охтирській центральній міській бібліотеці відбувся квест «Бібліотур по Європі».  Пункт європейської інформації (ЄІ), який діє в рамках проекту Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах ЄІ в бібліотеках» за підтримки Програми Європейського Союзу «Еразмус+» (Жан Моне), запросив на квест своїх партнерів - представників євроклубу«ЄвроStella»  Охтирської гімназії.

Під час заходу учні на чолі з координатором  клубу Оксаною Мироняк презентували проект «Європейський слід у нашому місті», який вони, при підтримці Представництва ЄС в Україні, реалізують  разом з колегами з Харкова та Сум.

Цікавою та змістовною для членів євроклубу стала інтелектуальна гра «Бібліоквест по Європі» про цікавинки оточуючих нас країн. Дитячі команди здійснили подорож країнами Європи, зупиняючись на станціях «Візитка», «Географічна», «Символічна», «Музична», «Кулінарна» та інших. На кожній з них учні відповідали на складні й оригінальні запитання. Усіх присутніх здивував по-справжньому високий рівень знань та ерудиція школярів.

Вікторини, підготовлені працівниками бібліотеки, передбачали вибір варіантів відповідей, якими конкурсанти користувалися фактично тільки на станції з сучасною музикою. В переважній більшості команди не витрачали на роздуми зайвого часу. Зазвичай, відповіді оголошували відразу, без обговорення.

При підведенні підсумків, з'ясувалося, що команда «Розум» (Владислав Пятун, Вікторія Черновська, Анастасія Шведченко, Вікторія Андрющенко, Аліса Міхєєва, Данило Гавриленко) випередила команду «Чесність» (Анна Тихоненко, Софія Марущенко, Таїсія Лук'янова, Василь Чернящук, Антон Комісар, Олексій Гордієнко) на всього1 бал.

Організатори привітали членів клубу «ЄвроStella» та вручили почесний диплом. Активну участь у організації Євросвята у міській бібліотеці прийняв директор ПСП «Хухрянське» Микола  Смілик. Завдяки такій співпраці переможці вікторин отримали гарні подарунки, солодощі, а захід став цікавішим.

Нещодавно клуб «ЄвроStella» взяв участь у конкурсі від Представництва ЄС «Євроквіз» та перемігши в ньому увійшов до  ТОП-10 євроклубів України.

Бажаємо нашим «єврознавцям» подальших перемог!

ImageImageImage 

 

Координатор Пункту ЄІ Наталія Журавель

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg