Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Постраждалим від підтоплення надійде допомога
Постраждалим від підтоплення надійде допомога Печать
Автор ГородА   
07.05.2018 г.
27 квітня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету, на якому ухвалено рішення про надання одноразової грошової допомоги жителям міста, які постраждали внаслідок підтоплення. Анонсовано, що виплати почнуться 2 травня. Відбуватимуться виплати за рахунок коштів місцевого бюджету.

За словами міського голови Ігоря Алєксєєва, заяви від постраждалих ще надходять, робоча група працює і відповідно список претендентів на допомогу може збільшитися. Ігор Алєксєєв подякував учасникам робочих груп, які обстежували помешкання постраждалих охтирчан, працівникам управління капітального будівництва та житлово-комунального господарства, управляння соціального захисту населення, які провели величезну роботу аби матеріальна допомога надійшла охтирчанам у найкоротші строки. Міський голова подякував працівникам органів виконавчої влади Охтирки, які перерахували одноденний заробіток на потреби постраждалих та Тростянецькій ОТГ за сім сертифікатів для охтирчан.

Попередньо повідомлялося про 120 опрацьованих заяв, що надішли від потерпілих од підтоплення. Комісія визначила сім категорій постраждалих серед тих, чиї будинки були затоплені водою та сім категорій серед тих, у кого вода у хати не зайшла, підтопивши господарські споруди у дворах.

Розмір найбільшої допомоги - 100 тисяч гривень, найменшої - 1 тисяча гривень. Ці гроші не покриють усієї шкоди, але допоможуть людям впоратися з наслідками стихії.

Підтоплення Охтирки, що сталося 1-2 квітня віднесено державою до події місцевого значення, відповідно подолання наслідків лягає на місцевий бюджет. Гроші беруть з резервного фонду та відмовляються від запланованих покупок і робіт. Одночасно Охтирка розраховує на компенсації з бюджетів області та Чернеччинської ОТГ.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg