Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Затримали шахраїв, що обікрали 92-річну охтирчанку
Затримали шахраїв, що обікрали 92-річну охтирчанку Печать
Автор ГУНП   
26.03.2018 г.
В Охтирці працівники сектору кримінальної поліції затримали подружжя з Сум, які обікрали 92-річну пенсіонерку. Під приводом грошової реформи зловмисники розіграли цілу виставу перед бабусею, а потім, відволікши розмовами, поцупили її гроші.

Повідомлення про крадіжку 17 тисяч гривень до поліції надійшло від 92-річної жительки Охтирки. За словами бабусі, гроші зникли після візиту чоловіка й жінки, які розповіли про грошову реформу та про обмін старих купюр на нові. Під час розмови з пенсіонеркою правоохоронці встановили, що зловмисники вдались до цілої вистави. Спочатку відволікали жінку розмовами про події в країні, потім стали розповідати про грошову реформу. Бабуся, повіривши у такі «новини», винесла свої заощадження, і гостя почала переписувати номерні знаки купюр. В якусь мить гроші впали на підлогу, і «добродійка» тут же кинулась допомагати старенькій їх збирати. А коли візитери пішли, пенсіонерка недорахувалась 17 тисяч гривень.

«Аби встановити особи зловмисників, працівники поліції провели чималу роботу, - коментує Руслан Кладько, начальник Охтирського відділу поліції. - Під час перевірки встановили, що підозрювані пересувались на автомобілі «Хюндай-акцент». Знайшлись і свідки, які запам'ятали номер машини. Потім правоохоронці зв'язались з безпосереднім власником автомобіля, який і вказав на подружжя із Сум, що орендувало у нього машину».

Чоловіка затримали під час повернення автомобіля власнику. Зловмисник розповів: він був лише «за кермом», а у всьому винна його 44-річна дружина. Невдовзі затримали і жінку, яка під час бесіди з поліцейськими свій вчинок пояснила досить просто - заробляли на життя.

Нині правоохоронці вже повернули бабусі всі її гроші. А у відношенні подружжя підозрюваних відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.185 «Крадіжка» Кримінального Кодексу України, яка передбачає покарання до п'яти років позбавлення волі

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg