Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Похмілля з замінуванням
Похмілля з замінуванням Печать
Автор ГородА   
20.03.2018 г.
9 березня о 19:49 на пункт зв'язку 6-ої державної пожежно-рятувальної частини (ДПРЧ-6) надійшло повідомлення про мінування охтирського автовокзалу. Викликав пожежних черговий поліції.

Враховуючи складну політичну ситуацію у країні, рятувальники, як і інші оперативні служби, тепер набагато частіше проводять навчання з ліквідації різних  НС. В тому числі і з приводу виявлення вибухонебезпечних предметів у громадських місцях.

Але 9 березня - на автовокзалі ніхто навчань не проводив.

Невідома молода жінка зателефонувала на Сумську лінію поліції та повідомила про вибухівку. На місце виклику по вул. Широкій, 6 відразу виїхала оперативна група Охтирського відділу поліції, працівники СБУ, два відділення ДПРЧ-6, кінологи з Нацгвардії.

З Сум викликали вибухотехніків з кінологічної службою. Об'єкт був оточений, рятувальники проклали рукавну лінію зі стволом Б, одну автоцистерну встановили на гідрант, аби в разі вибуху максимально швидко ліквідовувати загоряння.

Паралельно з цими діями, силовики вели пошуки дівчини, яка телефонувала з приводу замінування.

По прибутті оперативних служб з Сум була прискіпливо оглянута територія  та усі приміщення автовокзалу, а також скриньки для зберігання речей. Вибухівки не знайшли. Створеною на місці комісією склали відповідний протокол, який підписали два працівники автовокзалу та представники вищезгаданих силових служб.

У 22:20 хв. пожежні підрозділи повернулися в депо. А згодом була виявлена мешканка вул.Грабовського, яка переполошила своїм «п'яним» дзвінком усе місто. За попередніми даними молода охтирчанка спочатку телефонувала на автовокзал, аби взнати інформацію про Кіровоградський автобус. Потім у «розстроєних почуттях» вирішили помститися світу, не припиняючи святкувати Жіночий день.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg