Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Прокуратура повідомляє
Прокуратура повідомляє Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
16.03.2018 г.
Повідомляємо, що набрали чинності зміни до ряду нормативно-правових актів, у тому числі до Кримінального процесуального кодексу України, відповідно до Закону України №2147-VIII від 03.10.2017.

Так, згідно положень ст. 242 КПК України експертизи проводяться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з'ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Також визначено перелік випадків, коли слідчий або прокурор зобов'язані звернутися з клопотанням до слідчого судді для проведення експертизи. До останніх законодавцем віднесено необхідність проведення експертиз щодо причин смерті особи та встановлення тяжкості, характеру тілесних ушкоджень.

Відповідно до положень ст. 242 КПК України клопотання слідчого або прокурора про проведення вищевказаних експертиз розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п'яти днів із дня його надходження до суду.

Таким чином, питання про надання дозволу про видачу трупа, у тому числі для здійснення подальшого поховання, у випадках коли за фактами смерті відсутні довідка лікаря про причини смерті та внесено відомості до ЄРДР, може бути вирішено тільки після розгляду судом вищевказаних клопотань про проведення експертизи.

За інформацією керівника Охтирської місцевої прокуратури Слабунової Ю.В.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg