Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow «Маршрутні» справи. Як відсіюють конкурентів
«Маршрутні» справи. Як відсіюють конкурентів Печать
Автор ГородА   
13.02.2018 г.
6 лютого з другої спроби у міській раді відбулося засідання комісії з питань контролю за станом обслуговування пасажирів автомобільним транспортом загального користування на території м. Охтирка щодо визначення на термін до 3 місяців перевізників на маршрути №11 А "Дачний - В.Озеро" та №23 "Дачний - Речовий ринок"

Перший раз комісія під головуванням заступника мера Сергія Мартим'янова з цього питання повинна була засідати ще на минулому тижні, але її засідання перенесли. На здійснення тимчасових перевезень згаданими дільницями міста претендували не тільки ФОП, які до 20 числа офіційно ще працюють на маршруті.

Біля кабінету можна було побачити перевізника Аллу Данилюк, її чоловіка - депутата міськради Миколу Данилюка, який представляв інтереси перевізника Володимира Саміздрана, перевізника Сергія Хоруженка та Андрія Войнова. Останній очолює Охтирську асоціацію приватних перевізників пасажирів та вантажів «Сигнал».

В комісії засідало 8 чоловік. Усі рішення приймалися одноголосно.

При розгляді заяв двом з претендентів були пред'явлені претензії щодо невиконання ними вимог постанови Кабінету Міністрів від 02.12.2015 № 1001 «Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з перевезення пасажирів...».

А саме не було підтвердження від «Укртрансбезпеки» щодо достовірності інформації стосовно матеріально-технічної бази, персоналу перевізника та транспортних засобів, як того вимагає законодавство.

За словами Миколи Данилюка (а саме подружжя Данилюків отримали відмови), листи в цю установу, в письмовому, а також електронному вигляді були відправлені на початку січня, але відповіді звідтіля ще немає. Дружина Данилюка уточнила, що дата відправлення листів 28 січня. Свої слова вона підтвердила квитанцією.

Втім Сергій Мартим'янов заперечив, що комісія не може взяти на себе відповідальність за безпеку пасажирів, без підтвердження даних по транспортним засобам (ТЗ) «Укртрансбезпекою».

(Довідка АП : На заміну скасованим реєстраційним карткам транспортні засоби мають бути внесені до Єдиного реєстру . Як це може гарантувати задовільний технічний стан засобів? Складне питання... )

У підприємця Сергія Хоруженка, який мав бажання здійснювати тимчасове перевезення цими маршрутами , подібних проблем не було. За словами перевізника вся процедура в «Укртрансбезпеці» зайняла у нього 5 хвилин. Єдина незручність - потрібно було прибути в Київ.

Для оголошення рішення перевізників запросили в кабінет. Маршрути віддали Хоруженку, так як більше претендентів , окрім відсторонених Данилюків, не було.

(Довідка АП : Підприємець Хоруженко обслуговує маршрути № 8, 10, 14, 22)

Алла Данилюк намагалася апелювати тим, що її ТЗ, з маршруту №4 також не встигли пройти нововведену реєстрацію і нічого - працюють. Заступник управління капбудівництва та ЖКГ Світлана Іванова пояснила, що без виконання вказаних норм допустити ТЗ до участі у конкурсі неможливо аж ніяк. І задала зустрічне запитання - чи не добивається Данилюк аби було направлено подання на відкликання її ліцензії.

Сергій Мартим'янов, підкреслив, що сьогодні вирішувалася доля тільки тимчасових перевезень цими маршрутами. На конкурсі на тривалий строк, який пройде незабаром, він би хотів бачити Данилюків, тим більше, що для усунення недоліків потрібно небагато - можна сказати, тільки бажання з боку самих перевізників.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg