Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Судитимуть групу із шести осіб, які викрадали нафту із трубопроводу на Сумщині
Судитимуть групу із шести осіб, які викрадали нафту із трубопроводу на Сумщині Печать
Автор Охтирська місцева прокуратура   
29.11.2017 г.
Прокуратурою Сумської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи, які об'єднались із метою системного викрадення нафти із трубопроводу. Також судитимуть двох їх спільників, яких вони залучали до крадіжки сировини.

Як вже повідомлялось, у червні поточного року чотирьох осіб було затримано безпосередньо під час викрадення нафтопродуктів із трубопроводу «Козіївка-Сидоричі» нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» компанії «Укрнафта», який проходить в районі с. Хухра Охтирського району. Двох їх спільників вдалось затримати через деякий час.
За результатом розслідування, проведеного слідчим відділом управління Служби безпеки України в Сумській області, встановлено, що зловмисники, використовуючи спеціальне обладнання для незаконного відбору суміші та транспортні засоби з прихованими саморобними металевими ємностями, шляхом врізки у нафтопровід відкачували нафтопродукти для подальшої їх реалізації. Оперативники під час слідчих дій вилучили п'ять вантажних автомобілів та два причепи, які використовувались для транспортування сировини. Загальний об'єм вилученої суміші вуглеводнів становить 68 м3, з яких нафта складає майже 40 тон. Вартість зазначеної сировини близько півмільйона гривень.
Дії чотирьох обвинувачених кваліфіковано за ч. 5 ст. 185 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою) КК України. Двоє інших відповідатимуть за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб та у великих розмірах) КК України.
Довідково: ч. 4 ст.  ст. 185 КК України передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років, ч. 5 ст. 185 КК України - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg