Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Засідання Громадської ради
Засідання Громадської ради Печать
Автор Админ   
27.11.2017 г.
ImageЧлени Громадської ради на засіданні 22 листопада опрацювали заплановані питання щодо готовності об'єктів ЖКГ та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018, обговорили стан і перспективи розвитку благоустрою території міста в найближчі роки, розвиток паркових зон.

 

 

Інформація по зазначеним питанням підготовлена управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства, керівник і представник управління відповіли на запитання присутніх, взяли до уваги пропозиції членів Громадської ради.

 

В ході розгляду питання про здійснення процедури по передачі міської ТЕЦ на баланс міста міський голова пояснив основні аспекти проблеми, запевнив, що з боку влади здійснюються всі необхідні заходи для того, щоб зберегти напрацьоване і не допустити погіршення ситуації із забезпеченням теплоносія до квартир охтирчан.

 

Голова Громадської ради Тетяна Радченко запропонувала представникам громадських організацій активніше долучатися до роботи в постійних комісіях при Громадській раді та доповнити їх кількісний склад в залежності від бажання та здібностей членів ради.

 

На виконання протокольного доручення міського голови щодо формування комісії по обстеженнню пасажиропотоку на міських маршрутах за участю представників громадськості, було визначено відповідальних представнкиів Громадської ради, які візьмуть участь у роботі.

Для формування плану роботи на наступний рік протягом найближчого часу будуть підготовлені питання, що цікавлять членів Громадської ради і, які б вони хотіли обговорити на своїх засіданнях.

 

 

Інформація надана управлінням капітального будівництва та житлово-комунального господарства 

Заходи по підготовці ЖКГ міста до опалювального періоду 2017-2018 р.р

 

На виконання заходів щодо підготовки житлово-комунального господарства міста Охтирка до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років затверджених рішенням виконавчого комітету від 19.04.2017 року №62 місто комплексно підготовлено до опалювального сезону, а саме:

Теплопостачальним підприємством ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» проведено роботи з гідравлічних випробувань теплових мереж після закінчення опалювального сезону 2016-2017  років, та за результатами проведених випробувань було виконано ремонтні роботи на виявлених дефектних ділянках.

Підприємством ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» виконано заходи по підготовці до ОЗП 2017-2018 р. з дотриманням термінів їх виконання, а саме, відповідно до затверджених планів-графіків виконано:

-  ремонти по обладнанню берегової насосної станції із заміною арматури в схемі подачі річкової води:

-  ремонт генераторів ТГ-1, ТГ-2,

- ремонт схеми охолодження обладнання КТЦ з заміною дефектної арматури,

- ремонт схеми технічного водопостачання з заміною дефектної арматури,

- ремонт електрообладнання станції;

- ремонт обладнання контрольно-вимірювальних приладів і автоматики (КВП і А) із заміною зношених вузлів.

Проведено ремонт енергетичних котлів ст.№1, ст.№2, ст.№4, та ремонт турбогенераторів ст.№1, ст.№2.

Проведено перекладку дільниці трубопроводів теплових мереж між (магістральна камера) МК-6 та (теплова камера) ТК-6-1А по вул. Київська,                  2Ду-250мм, L=60м.

Разом з тим, теплопостачальне підприємство після проведення ремонтних робіт на розподільчих теплових мережах продовжує роботи по відновленню теплової ізоляції  трубопроводів,  з подальшою наладкою теплових установок та гідравлічного режиму теплових мереж, також, після проведення ремонтних робіт теплопостачальним підприємством були проведені роботи по відновленню споруд підземних теплових камер та каналів теплових мереж із заміною кришок люків теплових камер.

Також, виконано роботи по ремонту та налагодженню обладнання (центральні теплові пункти) ЦТП, магістральних і теплових камер. Завершуються роботи по відновленню теплової ізоляції трубопроводів теплових мереж після проведення ремонтних робіт.

 Відповідно до актів готовності до опалювального сезону закладами відділу освіти, відділу культури та туризму, КЗ «Охтирська ЦРЛ» проведено гідравлічні випробування внутрішніх систем теплопостачання будівель та споруд.

Комісійно, представниками підприємств що утримують та обслуговують житловий фонд міста (в т.ч. ОСББ та ЖБК) в присутності спеціалістів  теплопостачального підприємства ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ» проведено гідравлічні випробування внутрішньо-будинкових систем теплопостачання багатоквартирних житлових будинків, з оформленням відповідних актів.

Відповідно до термінів передбачених заходами з підготовки житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період станом                 на 01.09.2017 року бюджетними установами, закладами та організаціями проведено 100% готовність будівель і споруд до опалювального періоду, а саме:

виконано повірку приладів обліку теплової енергії, контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, проведено ремонт основного та допоміжного обладнання теплових мереж, виконано промивку та гідравлічні випробування внутрішньо будинкових мереж тепло постачання з підготовкою паспортів і Актів готовності складених у відповідності до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду. Також проведено перевірку стану герметизації інженерних вводів.

               

Відповідно до запланованих заходів підприємствами ТОВ «Водоторгприлад» та ДП «Водоочистка» ТОВ «Водоторгприлад» проведено наступні роботи,  а саме:

Виконано монтажні роботи по заміні насосу на (каналізаційна насосна станція) КНС №2.

Проведено ремонтні роботи електромережі 10 кВ з установкою трансформатора на водозаборі «Гусинка»

У другому кварталі поточного року введено в експлуатацію насос дренажної насосної станції очисних споруд.

Завершено роботи з реконструкції міської водогінної мережі по                                вул. Гафановича, загальною протяжністю  - 1 129 м/п. із запланованих 1 050 м/п

Виконано роботи по реконструкції покрівлі насосної ІІ під'йому  водозабору «Гусинка». Замінено 310 кв.м  покрівлі.

Проведення робіт з реконструкції (санації) каналізаційного колектору вулиці Чкалова тривають, загальна протяжність трубопроводу складає - 445 м/п, із них ремонтних робіт виконано понад 50%, завершення робіт з реконструкції планується в жовтні-листопаді 2017 року.

 

 На сьогоднішній день, спеціалізованою організацією ТОВ «Полтаваліфт»  виконані роботи з капітального ремонту 19 ліфтів на загальну суму 1 350 тис.грн у багатоквартирних житлових будинках (при плані 23). Проведено експертне обстеження, виконання робіт продовжується.

Відповідно до Програми економічного та соціального розвитку міста Охтирка на 2017 рік, із 5 запланованих на поточний рік багатоповерхових житлових будинків на проведення капітального ремонту покрівлі,  відповідні роботи виконано у 5-х будинках  (вул. Перемоги,8-А, вул. Ярославського,1, пров. Дачний,3, вул. Батюка,49  та вул. Снайпера,48) на загальну суму 1 483,12 тис. грн.

Приватними підприємствами «Жилкомсервіс», «Базис» та «СІБ», які визначені виконавцями послуг з утримання будинків та прибудинкових територій по місту Охтирка, об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельними кооперативами проведено комплексні роботи по підготовці житлових будинків до осінньо-зимового періоду, а саме:

- виконано поточний ремонт будинкових систем тепломережі - 100%

- виконано поточний ремонт будинкових систем холодного та гарячого  водопостачання - 100%

- виконано поточний ремонт покрівлі (10% від загальної площі покрівлі будинків), відсоток виконання становить - 100%

- проведено ремонтні роботи  у  під'їздах багатоповерхових будинків ( відповідно до дефектних актів) виконано на 100%

- виконано роботи по ремонту вхідних дверей  під'їздів та  підвалів багатоквартирних житлових будинків в кількості - 66  штук.

- виконано роботи по остекленню під'їздних вікон багатоквартирних житлових будинків.

- виконано технічне обслуговування елеваторних вузлів у багатоквартирних житлових будинках              

       Перевірка димових та вентиляційних каналів здійснюється у відповідності до плану графіку на рік, станом на 01.10.2017 виконано перевірку у 90% будинків.

      Виконано перевірку герметизації інженерних вводів відповідно до дефектних Актів на 100%

Житлові будинки, що знаходяться на утриманні та обслуговуванні приватних підприємств «Жилкомсервіс», «Базис» та «СІБ», ОСББ та ЖБК комплексно готові до опалювального сезону, а саме:  виконано промивку та гідравлічні випробування внутрішньо будинкових мереж теплопостачання                з підготовкою паспортів та Актів готовності, які складені у відповідності до Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду.

 

Філією Охтирський РЕМ ПАТ «Сумиобленерго» проводяться ремонтні роботи відповідно до запланованих заходів, а саме:

Відремонтовано 26 закритих трансформаторних пунктів (ЗТП), розподільчих пунктів ( РП), комплексних трансформаторних пунктів ( КТП).

Виконуються ремонтні роботи по заміні опор в кількості-120 шт, дроту-6,32 км, та вводів ПЛ-0,4 кВ - 149 шт.

А також, проведено ремонт (повітряних ліній) ПЛ-10 кВ із заміною опор та дроту та відремонтовано (кабельні лінії) КЛ-0.4 - 10кВ у кількості - 88 штук

Також, проведено обрізку крон дерев в зоні проходження зовнішніх ліній електромереж (повітряних ліній)  ПЛ-0,4-10 кВ.

                              

                Охтирським відділенням ПАТ «Сумигаз» проводиться виконання заходів відповідно до запланованих з дотриманням термінів їх виконання, а саме, проводяться роботи по капітальному ремонту анодного заземлення (системи катодного захисту) СКЗ  по вул. Шевченка (ЗОШ №7), вул. Пушкіна  та                       вул. Сумська (ГРП). 

Виконуються ремонтні роботи по заміні (шафи газорозподільних пунктів) ШГРП 18020631 по вул. Гусинська та проводиться заміна СКЗ по                                     вул. Островського на загальну суму - 453,0 тис. грн.

В свою чергу, приватним підприємством «Жилкомсервіс», яке здійснює утримання та обслуговування багатоквартирних житлових будинків центральної частини міста спільно з керівниками ОСББ проведено фарбування мереж фасадного газопроводу будинків загальною протяжністю 1 157 м/п на суму  - 15 931 грн.

 

Продовжується підготовка спецтехніки до роботи в осінньо-зимовий період, із загальної кількості техніки (6 одиниць), 5 од. - знаходяться в робочому стані, 1 од. - в ремонті.

                Меліоративні канави міста перебувають в задовільному стані, із них 90 % прочищені відповідно до запланованих заходів з підготовки до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років та відповідно до фактично отриманих звернень мешканців і проведених обстежень.

З метою належного обслуговування доріг міста в зимовий період та для виконання робіт з благоустрою, за кошти міського бюджету було придбано трактор МТЗ -82.1 з відвалом для очищення снігу на суму - 508,750 тис.грн.

Також, міським бюджетом передбачено кошти в суму - 10,0 тис.грн. на  повірку та обслуговування будинкових лічильників обліку споживання теплової енергії, які в червні поточного року було використано на проведення сервісного обслуговування, повірку та заміну теплообчислювача будинкового лічильника за адресою вул.. Перемоги, 6 та повірку будинкового  лічильника споживання централізованого водопостачання.

Протягом 2017 року, з метою зменшення енергоспоживання системи вуличного освітлення міста за кошти міського бюджету придбано та встановлено 46 ЛЕД (світлодіодних) ламп на суму - 14 тис. грн. Економічний ефект від впровадження даного заходу становить 417 кВт/міс., що в грошовому еквіваленті щомісяця економить близько 1 600 грн.

Разом з тим, в рамках реалізації Програми заходів щодо забезпечення ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів установами, організаціями, підприємствами та громадянами  м. Охтирка на  2016-2018 роки, затвердженої рішенням Охтирської міської ради від 08.12.2015 № 74-МР, підприємства та установи міста здійснювали заходи з енергозбереження.

На виконання вказаних вище заходів протягом 2017 року були проведені наступні роботи на об'єктах бюджетної сфери, а саме:

- Комунальною установою «Охтирський міський територіальний центр соціального обслуговування населення» виконано заміну ламп на енергозберігаючі в кількості 2 шт. на суму 140 грн;

- Відділом культури і туризму Охтирської міської ради проведено капітальний ремонт 1-го поверху дитячої музичної  школи  на суму 211 т. грн. під час ремонту проведені роботи  з утеплення стін,  замінена електропроводка та світильники на енергозберігаючі. Проведена  заміна радіаторів опалення;

 - Охтирським міським центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів проведено цілий комплекс заходів з енергозбереження під час виконання капітального ремонту адміністративного приміщення центру (приміщення колишньої вечірньої школи), а саме: проведені  роботи по утепленню фасаду будівлі мінеральними плитами з опорядженням декоративним розчином за технологією «Cerezit», встановлено сучасні металопластикові віконні блоки,  виконано влаштування системи опалення, утеплено дах приміщення центру мінеральною ватою та встановлені металопластикові двері.

- Комунальним закладом «Охтирська центральна районна лікарня» замінено застарілі лампи розжарювання на нові сучасні енергоефективні освітлювальні прилади у кількості 25 штук на суму 1,7 тис. грн. за рахунок позабюджетних коштів, проведено ремонт жіночої консультації із заміною та утепленням  покрівлі на суму 442,2тис. грн., проведені роботи з утеплення наземного трубопроводу системи теплопостачання від наркологічного до інфекційного відділення 140 метрів на суму 5,7 тис. грн., закуплено запірну регулюючу арматуру системи теплопостачання на суму 4,9 тис. грн.

- Відділом освіти Охтирської міської ради проведено заходи з енергозбереження, а саме: у спортивній залі  ЗОШ № 1 замінено 6 вікон на металопластикові; у ДНЗ «Калинка» замінено 19 вікон на металопластикові.

Разом з тим, станом на 01.09.2017 року на початок опалювального періоду 2017-2018 років, закладами бюджетної сфери міста Охтирка створено запас твердого палива (придбано вугілля та дров на 100% від запланованого)

Відповідно до запланованих заходів по підготовці житлово-комунального господарства міста Охтирка до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 р.р. постійно проводяться роботи по грейдеруванню та підсипці грунтових доріг міста та проводяться роботи з ямкового ремонту доріг.

Станом на 22.11.2017 проведено роботи з поточного ремонту гарячою асфальтобетонною сумішшю по вулицям: Сумська, Ярославського, Батюка, Армійська, Київська, Шевченка, Широка, Пушкіна, Революції, гоголя, Снайпера, Петропавлівська, Заозерна та провулкам Гастело, Лісний. Загальний об'єм виконаних робіт становить 1 393,87 м2 .

Також, продовжуються роботи з ямкового ремонту дорожнього покриття струменевим методом установкою УЯР-01. Роботи виконувалися по наступним вулицям та провулкам: Сумська, Мішечкіна, Незалежності, пл.Жовтнева, Лєбєдєвої, пл.. Успенська, Перемоги, Київська, Петропавлівська, Армійська, Снайпера, Батюка Зарічна, Перемоги, Гоголя, Революції, Пушкіна, Чкалова, Шевченка, Заозерна, Ярославського. Загальна площа становить 2752,83 м2 .     

Разом з тим, ведуться роботи з поточного ремонту дорожнього покриття картами, а саме: на перехресті вул. Сумська - вул. Батюка - вул. Левченка та по  вул. Широка (від пров. Гастелло до вул. Гоголя).

На перехресті вул. Сумська - вул. Батюка -  вул. Левченка влаштовано 1 257 м2 асфальтобетонного покриття.

Згідно укладених договорів з підрядними організаціями станом на жовтень місяць 2017 року виконано поточний ремонт вулично-дорожньої мережі площею  4 346,7 м2 на загальну суму 1 068,6 тис.грн, також здійснюється експлуатаційне утримання доріг міста.

Із запланованих робіт по капітальному ремонту тротуарів у м. Охтирка,                     (разом з виготовленням проектно-кошторисної  документації) відремонтовано тротуарне покриття: по вулиці А.Шаталова об'ємом -1 065м2 на суму - 607,135 тис. грн., по вулиці Сумській об'єм - 499,0 м2 на суму - 276,796 тис. грн., по вул. Армійська, об'єм 923,8 кв.м на суму - 519,929 тис.грн.

Завершено роботи по капітальному ремонту внутрішньо-дворових проїздів у багатоповерхових житлових будинках за адресами :

- пров. Харківський, 15, виконано влаштування асфальтобетонною сумішшю та плиткою ФЕМ 260м2 , на загальну суму  154,598 тис. грн.;

- пров. Г.Чикала,2, всього улаштовано 630 м2 плитки на загальну суму 315,666 тис. грн.;

- вул. Київська, 100, влаштовано 860 м2 асфальтобетонної суміші 365 м2 плитки

Продовжуються роботи по капітальному ремонту внутрішньо-дворових проїздів у багатоповерховому житловому будинку за адресою: вул. Київська, 104, на завершу вальному етапі роботи з капітального ремонту дороги провулку Сумський, станом на 22.11.2017 року влаштовано 1672,4 м2 верхнього шару дорожнього покриття з асфальтобетонної суміші.

-  вул.. Полтавська, 10-А,  влаштовано 1251,72 м2 асфальтобетонного покриття на загальну суму 352,480 тис. грн., та по вул. Полтавська, 10-Б, влаштовано - 2334,8 кв.м на суму 787,039 тис. грн.

 

Разом з тим, відповідно до плану постійно проводяться роботи по грейдеруванню та підсипці грунтових доріг міста всього використано близька 750 тон підсипочного матеріалу.

 

 

Парк -   самостійний   архітектурно-організаційний   комплекс
площею  понад  2 га

 

На території міста Охтирка обліковується 2 (дві) паркові зони:

- міський парк по вул.. Незалежності, 31а

- парк в районі міського центру культури і дозвілля.

Міський парк по вул.. Незалежності займає площу 2,0951 га, має землевпорядну документацію. На його території розміщений дитячий майданчик «Живчик», пам'ятник радянським воїнам, пам'ятний знак в честь радистки Люби Лєбєдєвої.  Територія парку частково облаштована тротуарною плиткою ( на даний час роботи продовжуються), світильниками, лавками та смітницями. Виготовлена проектно-кошторисна документація. Проектом передбачено  освітлення всієї території, обладнання футбольного поля, площадка для тенісу,  спортивний майданчик для зайняття фізичними вправами, облаштована площадка для катання на скейтах, по центральній алеї - доріжка для катання на роликових ковзанах, огорожа по периметру території.

В поточному році замовлена землевпорядна документація на територію парку в районі міського центру культури і дозвілля. На території парку встановлені малі архітектурні форми, світильники, лавки та смітниці. Територія доріжок облаштована тротуарною плиткою. Проектно-кошторисною документацією буде передбачено  облаштування штучних озер, з облаштуванням території навкруги них.

Сквер -  упорядкована  й озеленена ділянка площею від 0,02 га
до 2,0 га,  яка  є  елементом  архітектурно-художнього  оформлення
населених   місць,   призначена   для   короткочасного  відпочинку
населення.

 

Перспектива розвитку скверу Молодят: висадження «живої» огорожі із вічнозелених кущів, влаштування квітників із висадженням багаторічних кущів та квіткової продукції.

 

Відеоматеріал засідання можна подивитись в групі Громадська рада у фейсбук   

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg