Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Законослухняні мешканці Охтирського району добровільно здають незареєстровану зброю
Законослухняні мешканці Охтирського району добровільно здають незареєстровану зброю Печать
Автор ГУНП   
06.10.2017 г.
Під час місячника добровільної здачі зброї два мешканці Охтирського району принесли та здали до поліції гладкоствольні мисливські рушниці, які випадково знайшли.

До Охтирського відділу поліції звернулися 50-річний та 38-річний мешканці району із заявою про те, що хочуть добровільно здати мисливські гладкоствольні рушниці 16-го калібру.

Один із чоловіків пояснив, що кілька днів тому, збираючи гриби в лісі, побачив залізну трубку та коли потягнув за неї зрозумів, що це рушниця. А нещодавно селянин читав у одній з місцевих газет про місячник добровільної здачі зброї. Тож, не вагаючись, рушив до відділу поліції, адже розумів - зберігання таких речей не тільки протизаконно, а й дуже небезпечно.

Інший заявник повідомив, що знайшов мисливську рушницю на околиці села в лузі. Шанувальником охоти не є та зброї немає, тому відразу поніс знахідку до відділу поліції.

Правоохоронці здану зброю направили на експертизу та стали перевіряти, чи не була вона викрадена та чи не використовувалася у вчиненні злочинів.

Нагадуємо, що добровільна видача під час місячника вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин і пристроїв, якими ви володієте без передбаченого законом дозволу, звільняє вас від кримінальної відповідальності. А от якщо працівники поліції виявлять у вас незареєстровану зброю, доведеться відповідати за всією суворістю Закону, адже згідно ст. 263 КК України, такі дії караються позбавленням волі строком до 5 років.

Що ж стосується гладкоствольної мисливської рушниці, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 КУпАП «Порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї»).

«Тож усі громадяни, у власності яких знаходиться незареєстрована зброя, ще мають можливість прийти до найближчого відділу поліції та добровільно її здати. І таким чином уникнути адміністративної та кримінальної відповідальності. Адже незареєстрована зброя - це не тільки порушення закону, а й причина нещасних випадків, які можуть трапитися з вами або вашими дітьми», - коментує начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg