Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирка сидить на субсидіях
Охтирка сидить на субсидіях Печать
Автор ГородА   
25.09.2017 г.
Більша половина охтирчан попросили у держави субсидію на комуналку. Це майже 13 тисяч родин, або 62% від загальної кількості сімей, що мешкають в Охтирці.

 У місті проживає 19 тисяч сімей при цьому житлову субсидію було призначено 13687 сім'ям. Про це на офіційному сайті міської ради повідомляє управління соціального захисту населення. Станом на 1 вересня субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг отримують 11875 сімей або 62% від загальної кількості сімей, що проживають у місті.

Повідомляється також, що після внесення змін до Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива спеціалістам управління з 1 жовтня 2017 року необхідно здійснити майже 12 тисячам сімей міста перепризначення житлових субсидій без звернення громадян на опалювальний період 2017-2018 років, врахувавши доходи громадян за 6 місяців з 1 січня 2017 року по 30 червня 2017 року.

Для призначення субсидії необхідно подати лише два документи: заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, форма яких спрощена. 

Прийом громадян на призначення всіх видів соціальної допомоги проводиться щодня без обідньої перерви. Забезпечено можливість попереднього запису громадян на прийом за телефоном та безпосередньо в управлінні з різних питань соціального захисту.

Субсидія призначається на підставі отриманої інформації:

- про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях осіб, забезпеченість громадян  житловою площею та комунальними послугами від надавачів житлово-комунальних послуг (ТОВ «БРОКЕНЕРГІЯ», ТОВ «Сумигаз збут», ТОВ «Водоторгприлад», ДП «Водоочистка», ДП «Верп», Охтирський РЕМ, ПП «Базис», ПП «Жилкомсервіс», ПП «СІБ», ОСББ, яких налічується по місту 23 та інші);

- про доходи від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, підприємств міста.

Частина невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг  з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового неопалювального сезону) 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт•г електричної енергії перераховується на особовий рахунок одержувача субсидії в банківській установі або виплачується через відділення поштового зв'язку ПАТ «Укрпошта».

Про призначення житлових субсидій розповіла начальник управління соціального захисту населення Катерина Сідельник на засіданні громадської ради 13 вересня.

 

Також на урядовому порталі з'явилося повідомлення про подовження терміну подачі заяв на монетизацію субсидій. Постановою Кабміну «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій...» передбачається подовження терміну подачі заяв на монетизацію до 1 листопада цього року, якщо така заява не була подана до 1 вересня через незалежні від одержувача причини. Також зазначеною постановою врегульовується питання впливу заборгованості на рішення про перепризначення субсидій на наступний опалювальний період.

Так, станом на сьогодні субсидія не призначається на наступний період за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати послуг, поки така заборгованість не буде погашена або укладено договір про її реструктуризацію.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg