Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирські поліцейські затримали злочинний дует, який обкрадав місцеві дачі
Охтирські поліцейські затримали злочинний дует, який обкрадав місцеві дачі Печать
Автор Охтирський відділ поліції   
05.09.2017 г.
ImageПрацівники Охтирського відділу поліції встановили особи двох зловмисників, які спеціалізувалися на крадіжках із дачних домоволодінь місцевих мешканців.

Протягом тривалого часу на території міста та Охтирського району невідомими особами скоювалися крадіжки із дачних домоволодінь жителів. Громадяни постійно зверталися до поліції із заявами про те, що з їхніх дачних ділянок зникають будівельний інструмент, сільськогосподарське приладдя та інше. В черговий раз до Охтирського відділу поліції звернувся місцевий мешканець, який повідомив, що приїхавши на свою дачу він виявив проникнення до будинку, а саме були пошкоджені вхідні двері. Зайшовши, він виявив відсутність електроінструменту та будівельного інструменту. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група. В ході огляду інспектором-криміналістом було виявлено та згодом вилучено сліди взуття ймовірного крадія.  

Щоб встановити особи невідомих та затримати їх, правоохоронці проводили ряд оперативно-слідчих дій: опитували сусідів, перевіряли осіб з числа раніше судимих за аналогічні правопорушення, були виставлені приховані пости, а також здійснювались інші перевірки. І згодом кропітка робота слідчих та оперативників дала очікуваний результат. В одному із будинків раніше судимого громадянина в кімнаті співробітник виявив нову електричну дріль, на придбання якої у хазяїна, який веде безробітній спосіб життя та зловживає спиртними напоями, грошей більш за все не має. Також в коридорі будинку працівник поліції запримітив кросівки, протектор підошви яких дуже був схожий на вилучений слід взутті із останнього місця крадіжки. Дану особу було запрошено до відділу поліції.

Спочатку він стверджував, що не розуміє причини запрошення до поліції, але згодом зізнався у скоєнні крадіжок. В ході опитування  оперативники встановили, що 45 річний раніше судимий мешканець міста разом із своїм 37 річним далеким родичем, який приїхав до нього в гості, скоїли ряд крадіжок із місцевих дач. Як пояснив крадій, що гостя потрібно було пригощати, на що грошей в нього не було, тому він запропонував «підзаробитися». Зловмисники розповіли, що зламували двері будинків за допомогою залізного прутка або розбивали віконне скло. Проникали до середини і брали все, що були в змозі винести. Проживали вони неподалік, тому далеко нести викрадене не потрібно було. Деякі речі вже продали охочим покупцям, так як просили задешево. Виручені ж кошти витрачали на власні потреби.

«В ході слідства було встановлено, що ця злочинна парочка обікрала 4 дачі, та в ході санкціонованого обшуку було вилучено численний електроінструмент, власників якого ще співробітники поліції встановлюють, - коментує ситуацію начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько. - Виявивши осіб, які намагаються проникнути до помешкань, виносять речі чи сумки з будинків або навіть випитують про наявність чи відсутність господарів, негайно звертайтеся до поліції. Телефон «102» працює цілодобово і безкоштовно, закликає Руслан Кладько громадян бути пильними та звертати увагу на незнайомих і підозрілих громадян.

Наразі відносно крадіїв правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За скоєне їм загрожує до шести років позбавлення волі.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg