Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Пропозиція, від якої не можна відмовитись
Пропозиція, від якої не можна відмовитись Печать
Автор Город А   
14.08.2017 г.
Перед Охтиркою відкриваються нові перспективи. З одного боку закрутився маховик передачі місту виробничого комплексу ТЕЦ, з іншого - нафтовики готові позбутися спортивного комплексу, що називається, «віддам у хороші руки». Охтирка постала перед пропозицією, від якої не можна відмовитися. Про це у розмові з кореспондентом газети «Город А» повідомив міський голова Ігор Алєксєєв.

 

За наслідками зустрічей у профільному міністерстві міський голова прогнозує передачу комплексу ТЕЦ до кінця року. «Зустрічався з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, він підтвердив позицію міністерства щодо передачі ТЕЦ у комунальну власність міста Охтирки, і технічні виконавці її потім підтвердили. Міненерговугілля не буде продовжувати договір оренди існуючому орендарю, йдеться про передачу ТЕЦ до кінця року. Вражений роботою міністерства. Вони усе знають... Скільки було наших звернень, які були рішення міської ради, обладнання, інвентарні номери, потужності, відносини фонду держмайна і орендаря. Процес абсолютно контрольований. Позиція міністерства сформована», - сказав міський голова.

- Але підприємство терпить збитки?

- Ситуація не така катастрофічна, як про це говорять. Не скажу, що там «золоті батони», але й далеко не катастрофа. Є реальна можливість працювати й отримувати прибутки. Є питання по тарифу. У них чомусь затверджений найнижчий тариф продажу електроенергії в Україні. Є резерви... Якщо ми проведемо увесь цей процес, очікується 400 тисяч надходжень до бюджету міста на квартал. Матимемо вплив на тарифи, на кадрову політику, комунікації.

... Про інше, але не менш важливе питання. «Укрнафта» підтвердила готовність передати за одну гривню в рік спорткомплекс: стадіон, басейн, ресторан, готель. Згодні давати якісь кошти на утримання. Про передачу у власність поки не йдеться, бо майно у податковій заставі. Футбольний клуб їм теж не потрібен. Гуртожиток передають прямо зараз. Забираємо його у комунальну власність і відразу пускаємо на приватизацію.

- Пропозиція від якої не можна відмовитися?

- За попередніми підрахунками 8,2 млн. потрібні на утримання комплексу, дорогувато, їх у нас немає. Але яке місто зможе з нуля побудувати такий комплекс? Якщо відмовимося, буде зі спорткомплексом те, що з «Алмазом». Допустити це не маємо права.

Слід додати, що була розмова і про організацію футбольної академії на базі Охтирки за умови її державного фінансування, але федерація сказала «ні».

 

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg