Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Усі призи забрали дівчата
Усі призи забрали дівчата Печать
Автор ГородА   
19.06.2017 г.
ImageВдруге в Охтирці магазин «Цукерочка» розігрує планшети між юними художниками нашого міста.

Особливість дитячого конкурсу, започаткованого Юлією Рубан, полягає в тому, що усі малюнки стовідсотково створені дітьми - без допомоги батьків, вчителів чи старших товаришів.

Учасники конкурсу малюютьтільки в приміщенні кафе «Цукерочка» і тільки на аркушах, проштампованих печаткою магазину. Більше ніяких обмежень. Тема малюнку вільна: персонажі мультфільмів та аніме, пейзажі й натюрморти, малюнки з національними мотивами, сценки з життя та улюблені тварини. Діти малювали фарбами, фломастерами, олівцями. Можна було скористатися художнім знаряддям кафе, а можна принести все потрібне для малювання з собою. Конкурсанти чомусь віддавали перевагу зображенню солодощів, хоча це ніякне впливало на рішення організаторів щодо розподілення призів. Усі учасники отримували номер, за яким організатори згодом ідентифікували переможців.

Головні призи розподілялися шляхом жеребкування. Тягнули жереб дівчинка та хлопчик, яким довірили глядачі, що зібралися на церемонію нагородження. Так визначили володарів новеньких планшетів. Ними стали 6-річна Аліса Соловей та 5-річна Даша Топчій.

Усім присутнім на заході дітям від організаторів конкурсу та компанії «Ласунка» дісталося по смачному морозиву. Окрім цього за рішенням журі на чолі з директором художньої школи Оленою Дараган трьом кращим авторам вручили коробки цукерок. Солодощі отримали: 5-річна конкурсантка під №31, яка намалювала веселковий будиночок, Юлія Мірошник 2002 р.н. з портретом маленького дракончика в обіймах з великою цукеркою та 5-річна Ліза Криськоз мультяшним Капітошкою.

Юлія Анатоліївна Рубан, керівник магазину «Цукерочка»:

- Ми дуже раді, що охтирчанам сподобався наш конкурс. У порівняні з минулим роком конкурсантів суттєво побільшало. На конкурснадійшло 288 робіт. Виявляли бажання взяти участь навітьдеякі дорослі, але ми вимушені були їм відмовити, тому що наше творче змагання з самого початку задумувалося як дитяче.

Серед маленьких художників дуже багато Маш, а серед хлопців - Олегів. По кількості помітно переважали дівчатка віком до 7 років. Тому не дивно, що саме маленькі художниці зібрали всі призи. Сподіваємося, що хлопцям обов'язково поталанить наступного разу - приходьте, малюйте, перемагайте!

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg