Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Люди гинуть у своїх авто
Люди гинуть у своїх авто Печать
Автор ГородА   
12.06.2017 г.
Протягом перших днів червня на вулично-дорожній мережі Сумської області зареєстровано 12 дорожньо-транспортних пригод. Внаслідок аварій загинули 3 людини, ще 13 громадян зазнали тілесних ушкоджень.
У Головному управлінні Національної поліції проаналізували аварійність на автошляхах області. Особливу стурбованість поліції викликали події, що сталися з 1 по 5 червня. Про це повідомляє відділ комунікації поліції.

1 червня був скоєний наїзд на дитину-велосипедиста в Краснопільському районі. Водій з місця пригоди зник, дитина загинула. 3 червня серйозна дорожньо-транспортна пригода сталася у Тростянецькому районі. Там водій легковика допустив зіткнення з вантажівкою, внаслідок чого тяжко постраждав сам, важких травм зазнали і двоєйогодітей. Ще п‘ять осіб, серед яких трирічна дитина, постраждали внаслідок ДТП в м. Шостка - автомобіль з‘їхав у кювет та перекинувся. Наступного дня сталися одразу чотири автопригоди. В Лебедині водій легковика скоїв наїзд на жінку-велосипедиста, з місця пригоди втік, але того ж дня був затриманий поліцією. Чоловік знаходився у стані сильного алкогольного сп'яніння. В Конотопі п'яний водій скоїв наїзд на електроопору, пасажирка авто загинула на місці.

З огляду на підвищену аварійність,керівникам структурних підрозділів поліції рекомендованозвернутися до органів місцевого самоврядуваннящодо забезпечення освітлення вуличної мережі, встановлення камер відеоспостереження, організації ремонту автомобільних доріг.            

Охтирка, на щастя, до цієї сумної статистики не потрапила. Але питання про безпеку руху від цього не зникають.

В Охтирці дві важливі площі з круговим рухом залишаються без додаткових знаків і оновленої розмітки, що несе суттєву загрозу безпеці. Нагадаємо, що в Україні 28 квітня набрав чинності закон, який змінив правила щодо кругового руху - перевага на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу. Без виключень. Місцеві водії,після паузи невизначеності,відновили свої звички і почали їздити по-старому (за правилом «перешкода справа»), але ж іногородні про це нічого не знають!

Міський голова Охтирки Ігор Алєксєєв сподівається, що до кінця поточного тижня нова розмітка на двох центральних площах міста таки з'явиться. За його словами на оперативність робіт впливають довготривалі процедури, передбачені у випадку зміни схеми руху.

 

Підготувала Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg