Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ПЕРЕМОГА, як її здобути?
ПЕРЕМОГА, як її здобути? Печать
Автор ГородА   
20.02.2017 г.
Учні Охтирської ЗОШ №2 Тетяна Альошкіна та Охтирської гімназії Марія Сталинська серед 45 обдарованих учнів-переможців олімпіад, турнірів, конкурсів, спортивних змагань Сумщини у 2017 році отримуватимуть стипендії Сумської обласної державної адміністрації.

ImageТетяна Альошкіна - переможець 2 та 3 етапів Всеукраїнських олімпіад з економіки, хімії та математики, в цьому році захищатиме честь області на 4-ому Всеукраїнському етапі учнівської олімпіади з економіки.

Марія Сталинська - переможниця 2 та 3 етапів Всеукраїнської олімпіади з англійської мови.

Сьогодні ми дізнаємось, як це їм вдається?

ТЕТЯНА АЛЬОШКІНА  навчається в 9-ому класі. Вона відмінниця. Про себе говорить, що вона максималістка. Таня не любить програвати, важко переживає поразку, тому завжди робить все, щоб перемогти. Все так просто. Як уже повідомлено, Таня постійно захищає честь своєї школи на олімпіадах різного рівня. Окрім основної школи, дівчина відвідує спортивну школу. І там перемагає. Таня - легкоатлетка, швидко бігає, долає дистанції на 400 метрів, та ще й з бар'єрами. Перемоги в спорті були і на міських, і на обласних змаганнях. Таня Альошкіна вважає свій клас креативним, і говорить, що їй повезло в цьому плані. Лідером вона себе не вважає, а ідей має багато. Так разом зі своїми однокласниками організовують цікаві події, акції, конкурси в класі, школі, місті. Нещодавно найяскравішою подією для Тані була «Міс Зима». Її однокласниці перемогли, а Таня приймала участь у підготовці до події.
Класний керівник Мучарова Людмила Іванівна знає як згуртувати і зацікавити своїх учнів. І перемоги Тетяни Альошкіної на Всеукраїнських олімпіадах  - це заслуга її класного керівника також. А ще Таня вдячна своїм вчителям Світлані Миколаївні Кален-Гаврилецькій та Юлії Олександрівні Савочці. І, звичайно, своїм батькам - Світлані Василівні та Олександру Костянтиновичу. Тетяна  ще не вирішила остаточно ким хоче стати, та «намагатимусь докласти максимум зусиль, щоб досягти успіху».

ImageМАРІЯ СТАЛИНСЬКА навчається у 10-ому класі Охтирської гімназії.  Дівчина дуже любить іноземні мови. Володіє англійською і німецькою. Перемагає на олімпіадах різного рівня. 18 січня відбувся обласний етап і Маша зайняла третє місце. Тепер у неї є стимул розвиватися далі. «Тепер треба зайняти друге місце». Іноземні мови цікавлять Машу навіть з наукової точки зору. Вона навчається ще і МАН (Мала Академія Наук) і пише дві наукові роботи: «Австрійський варіант німецької мови» та « Образ маленької людини в світовій літературі».

Як виникла ідея взятись саме за такі теми? Влітку Маша гостювала у тітки в Австрії і помітила різнобарвність німецької мови у австрійців. Це вельми зацікавило нашу дівчину. «Спілкуючись із австрійцями я часто не могла їх зрозуміти, тому захотілось пізнати більше й дослідити».

А другу наукову роботу Марія готує на прикладі прочитаної книги «Крадійка книжок» Маркуса Зузака, австрійського письменника. А це говорить про те, що Маша любить читати. І як виявилось, що багато її однокласників  читають книги.

Незважаючи на добрі знання з іноземних мов, Марія Сталинська мріє стати лікарем, та ще й хірургом. Хоче  допомагати людям. В навчанні - відмінниця, в шкільному житті - активістка, учасниця багатьох шкільних свят, подій, акцій. А в гімназії вони постійно відбуваються. Ось зовсім недавно організували відеоконференцію з учнями інших  країн, які вивчають англійську мову.   Марія говорить, що їй пощастило із вчителями. Великий вплив на неї має Наталя Віталіївна Шейко - директор і викладач української мови та літератури. «Вона навчила мене бути цілісною особистістю, навчила багато чому, виконувати креативно завдання, а для їх виконання треба використовувати свій творчий потенціал з надлишком». Вчитель англійської Світлана Василівна Корнелюк зуміла зацікавити дівчину у вивченні іноземних мов. А ще Маші пощастило із вчителем біології. Це - Світлана Сергіївна Гейко. «Вона настільки  цікаво розповідає, що біологію хочеться більше знати за англійську. Додатково шукаю інформацію в Інтернеті. Мені цікава анатомія, молекулярна біологія, клітинний рівень організації життя».

Маша  відвідує музичну школу по класу фортепіано. Виступала у багатьох концертах, присвячених пам'яті Шевченка,  Ксенії Булгаковій, приймала участь у фестивалі юніорів в місті Лебедин, де зайняла 1 місце.

Марія хоче бути схожою на своїх батьків і сповна віддячити їм за підтримку і допомогу. У майбутній професії прагне досягти успіху. «Лідер - це людина, яка не тільки веде за собою, а та, яка прислухається до інших, поважає думку всіх і отримує від цього радість».

Будемо сподіватись і вірити, що Тетяна Альошкіна та Марія Сталинська обов'язково досягнуть успіху у своєму житті, будуть займатись улюбленою справою і приносити користь  людям і Україні.

Валерія Бакуліна

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg