Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Правоохоронці провели профілактичну бесіду у Чупахівській ЗОШ
Правоохоронці провели профілактичну бесіду у Чупахівській ЗОШ Печать
Автор ГУНП   
31.10.2016 г.
ImageНапередодні осінніх канікул начальник сектору ювенальної превенції Охтирського відділу поліції Василь Бичков та ювенальний прокурор місцевої прокуратури Альона Єжаченко завітали до Чупахівської загальноосвітньої школи. Правоохоронці провели лекцію, темою якої стало «Недопущення і профілактика вчинення неповнолітніми злочинів та правопорушень».

Першим до старшокласників звернувся начальник сектору ювенальної превенції Охтирського відділу поліції Василь Бичков. Поліцейський «підняв» теми щодо вчинення неповнолітніми правопорушень та злочинів, найпоширеніші їх види та що потрібно робити, аби не стати жертвою злочину. Розповів В.Бичков дітям про правила особистої безпеки на вулиці та вдома, як правильно себе поводити у небезпечних та екстремальних ситуаціях і до кого звертатись за допомогою.

Школярам правоохоронець роз’яснив в чому саме полягає адміністративна відповідальність неповнолітніх та чим вона відрізняється від кримінальної, навів конкретні приклади таких правопорушень та яка за них існує відповідальність.

«Аби ознайомити дітей з наслідками від вчинення протиправних дій та необдуманих рішень, працівники поліції спільно з іншими представниками правоохоронних органів постійно проводять подібні профілактичні заходи, - говорить майор поліції Василь Бичков.

– До того ж вони мають не лише інформативний характер, а й виховний. Іноді діти задають питання та підіймають ті теми, які з батьками соромляться чи бояться обговорювати, на які ми з радістю відповідаємо і в разі потреби допомагаємо».

Ювенальний же прокурор звернула увагу учнів на знання норм чинного законодавства, на дотриманні прав і свобод кожного громадянина України, а також нагадала про правила поведінки в школі та поза нею. Учні також не залишились пасивними слухачами. Вони задавили чимало питань. Зокрема, їх цікавило, що саме загрожує підліткам за куріння, вживання спиртних напоїв в громадських місцях.

Керівництво навчального закладу подякувало правоохоронцям за цікаву зустріч та співпрацю, висловивши сподівання, що проведення подібних бесід допоможе попередити вчинення неповнолітніми протиправних дій.

Сектор комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg