Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Не знаєш, як захистити свої права, спитай у юристів громадської приймальні УГСПЛ
Не знаєш, як захистити свої права, спитай у юристів громадської приймальні УГСПЛ Печать
Автор А. Протасова   
04.08.2016 г.
ImageПро діяльність громадської приймальні Української Гельсинської спілки з прав людини у Сумах повідомлялося не раз. Почавши роботу в січні 2016 року, приймальня встигла створити переконливу правозахисну історію.

Важливо, що безоплатну правову допомогу від юристів УГСПЛ може отримати будь-яка людина, незалежно від громадянства, реєстрації та матеріального стану.

19 липня у Сумському прес-клубі мова йшла про роботу правозахисників за півріччя, що минуло. З журналістами спілкувалися: координатор громадської приймальні Володимир Виноградов, юрист Вячеслав Пушинін та помічник координатора приймальні Наталія Єсіна.

Як повідомили учасники прес-конференції, серед тих, хто шукає юридичного захисту, з об’єктивних причин, багато внутрішньо переміщених осіб. Люди отримують консультації, а за потреби – їм допомагають написати запит чи скласти позов. І саме в Сумській області були винесені перші судові рішення в Україні про задоволення позовів до органів соціального захисту на користь переселенців, які залишилися без належних їм виплат у зв’язку з плутаниною у галузевих нормативних документах.

За інформацією правозахисників, на рахунку УГСПЛ вже більше 70 таких позитивно вирішених справ. Ось один з прикладів від помічника координатора громадської приймальні Наталії Єсіної: «До громадської приймальні звернулася Катерина А. Вона разом з двома маленькими синами виїхала з Луганська ще влітку 2014. З січня 2016 жінка та її діти не отримували щомісячну адресну допомогу через відсутність штампу територіального підрозділу Державної міграційної служби на зворотному боці довідки. Пані Катерина звернулася за юридичною допомогою аж у травні, тому діяти треба було швидко.

Юристи допомогли жінці звернутися до суду, і вже за тиждень, не викликаючи переселенку на засідання, суддя у скороченому проваджені розглянув позов та задовольнив його повністю, зобов’язавши органи соцзахисту встановити справедливість та повернути дітям законні виплати».

Слід зауважити, що робота мережі громадських приймалень УГСПЛ здійснюється за фінансової підтримки Уряду Канади в рамках програми «Права людини понад усе».

Анна Протасова

Громадська приймальня УГСПЛ у Сумах знаходиться за адресою: 40000, м. Суми, вул. Бєлінського, 2, офіс 4. Графік ведення прийму: вівторок, середа, четвер з 10:00 до 16:00 (здійснення прийому без попереднього запису), понеділок, п'ятниця прийом за попереднім записом. Вихідні дні: субота, неділя. Телефон: +38 (095) 3549888. Електронна пошта: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg