Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сумські шахраї збагатились завдяки довірливим охтирчанам
Сумські шахраї збагатились завдяки довірливим охтирчанам Печать
Автор Сектор комунікації поліції Сумської області   
27.07.2016 г.
Одразу двоє жителів Охтирки стали жертвами шахрайств. І якщо перший постраждалий через всесвітню мережу Інтернет намагався придбати машину, іншого місцевого жителя надурили так би мовити працівники служби безпеки банку. Разом потерпілі віддали зловмисникам 31 тисячу гривень.

До працівників поліції звернувся 57-річний житель міста. Чоловік розповів, що на одному з сайтів знайшов оголошення про продаж автівки за вигідною ціною. Зв’язався з продавцем, обговорив умови купівлі-продажу, після чого на вказаний рахунок банківської картки перерахував завдаток у сумі 19 тисяч 400 гривень. А коли у встановлений строк товару не дочекався і будь-який зв'язок з продавцем обірвався, звернувся до поліції.

Інший 53-річний потерпілий правоохоронцям розповів, що йому на мобільний зателефонував працівник служби безпеки банку. Чоловік повідомив, що з його заробітної та кредитної картки хтось намагався зняти кошти. А тому аби уникнути втрати грошей, працівники банку заблокували його картку. Та щоб він й надалі ними користувався, потрібно розблокувати банківські картки для чого попросив назвати декілька перших та останніх секретних цифр.Нічого не підозрюючи, чоловік назвав аферистам всі дані для афери. І як результат - його рахунок був спустошений на 12 тисяч 600 гривень. Коли заявник зрозумів, що спілкувався ні з ким іним як із зловмисником, також звернувся до поліції. Правоохоронці поліції роблять все можливе, аби вийти на слід злочинців.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство». А щоб інші не потрапили до подібних пасток, поліцейські радять дотримуватись їхніх порад. «Якщо ви намагаєтесь купити товар в мережі Інтернет, користуйтесь лише добре відомими сайтами, - говорить начальник Охтирського відділу поліції Руслан Кладько.

– Читайте відгуки про продавців, не перераховуйте завчасно значні суми коштів, не знаючи, з ким саме ви маєте справу, і за товар сплачуйте лише при його отриманні. Іноді за низькими цінами ховаються шахрайські афери. Та якщо вам телефонують так звані банківські працівники, які просять назвати секретні цифри чи коди, можете бути певні, то телефонують шахраї. Жоден банк не дозволяє проводити банківські операції по телефону. Якщо ви будете діяти більш обачно та не перераховувати незнайомцям гроші, кількість шахрайств можне значно знизитись».

Сектор комунікації поліції Сумської області

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg