Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Велосипед у тренді
Велосипед у тренді Печать
Автор ГородА   
11.07.2016 г.
Охтирку сміливо можна назвати велосипедною столицею. І влітку, і навіть взимку на вулицях Охтирки можна побачити любителів двоколісних. Але як такого велосипедного руху в місті немає. Раз на рік проводиться велопробіг, туристичний гурток ОМЦПО-МАН їздить у велопоходи і в принципі все.

У Луцьку, де теж полюбляють велоспорт, велосипед став справжнім трендом. Популяризації залізного коня сприяють і посадовці, і підприємці, і прості містяни.

Заммера подає приклад

Заступник міського голови Юрій Моклиця починає свій ранок разом зі спортивним велосипедом. Саме на ньому чоловік добирається на роботу. «То неправда, що сильно потієш, їдучи на велосипеді. Якщо їхати помірним темпом, не розганятися, то навпаки з’являється бадьорість. На роботі є змінний одяг, велосипед залишаю у спеціально відведеному місці», - ділиться він з журналістами.

Екологічні велокав’ярні

Жителі обласних центрів звикли до пересувних велокав’ярень. Поспішаючи на роботу, або вийшовши на обідню перерву, містяни можуть випити кави. Дешево і сердито. Лучани пристосували велосипед для продажу ароматного напою. Приладнана до велосипеда кавова машина – і вперед до вершин бізнесу.

Прокат – для екскурсій

Біля центру туристичної інформації – велопрокат. Туристам пропонують велосипедні екскурсії. Якщо ви не потребуєте гіда, можете самостійно вивчити місто, катаючись на велосипеді.

Велодекор

Вуличні майданчики місцевих кафешок використовують велосипеди у якості декору. А дехто навіть використовує вело як рекламний щит. Але виглядає все напрочуд ненав’язливо. Нібито не навмисний рекламний хід, а хтось ненадовго залишив свій велосипед і скоро за ним повернеться. Навіть парковка виглядає стильно.

Наслідувати – не гріх Вивчати досвід інших міст – не злочин. Якщо не можеш придумати щось своє, то подивись на інших, перероби на власний лад. В буде тобі добре. Інколи представники влади агресивно реагують, коли Охтирку порівнюють з іншими містами. Розвиток туризму якось про двигається дуже повільно. Велосипедний Луцьк приклад того, як з одного транспортного засобу можна зробити справжній тренд. А чим Охтирка гірша?

Зоряна Успішна

ImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg