Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Один лічильник газу на всіх або ціна колгоспної каші
Один лічильник газу на всіх або ціна колгоспної каші Печать
Автор ГородА   
27.06.2016 г.
У багатьох містах України вже здіймається ажіотаж навколо будинкових лічильників газу. Люди вважають, що їм нав’язують неправомірну схему розрахунків, яка суперечить не тільки законові, але й здоровому глузду

. Кременчуцький «Телеграф», наприклад, повідомляє, що споживачі категорично проти та вимагають індивідуальних приладів обліку в кожну квартиру - і безкоштовно, як свого часу обіцяв уряд.Інколи навіть не пускають газовиків до будинку – не дають встановити один на всіх лічильник.

До боротьби з ПАТ «Кременчукгаз» долучилися й депутати міської ради. На одній із сесій вони ухвалили звернення до органів влади, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) з вимогою вирішити питання щодо встановлення лічильників окремо в кожну квартиру, а не на будинок.

За даними видання, НКРЕКП розіслала листи, рекомендуючи органам влади на місцях сприяти встановленню будинкових лічильників газу та провести роз’яснювальну роботу серед населення. НКРЕКП вважає, що будинковий облік відповідає вимогам закону «Про комерційний облік газу». Тобто безкоштовних лічильників у кожну квартиру людям не бачити «як своїх вух»?

В Охтирці з цим питанням, поки що тихо. Але про проблему вже знають. Про неї написав до редакції Михайло Дмитрович ГРИНЕВСЬКИЙ. Він посилається на законодавство і має власну точку зору на предмет: «Встановлення газових лічильників не у кожній квартирі, а одного на будинок – це протиправні дії, протизаконні, антинародні, які порушують не тільки вимоги Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», але й права, і інтереси споживача». «Ви ж не встановлюєте один вуличний лічильник для приватних будинків, а чому ми, споживачі багатоквартирних будинків опинилися в нерівних умовах? Я проти встановлення будинкових лічильників і закликаю усіх не бути байдужими і не дозволяти монополісту порушувати наші права», - написав Михайло Дмитрович.До його листа і до цієї теми ми ще повернемося, у наступному номері газети, бо воно того варте.

Як про велику справу, повідомляє офіційний сайт «Сумигаз» про наміри встановлювати один лічильник на усіх.

«В 2016 году одно из основных направлений деятельности ПАО «Сумыгаз» - установка домовых счетчиков газа, на что предусмотрено 26,8 млн грн. Также, планируется установить индивидуальные приборы учета на сумму 14,4 млн грн. Домовые счетчики позволят потребителям платить за фактически потребленный объем газа… ПАО «Сумыгаз» устанавливает бесплатные счетчики в соответствии с графиками, поэтому никаких заявлений писать не нужно», - йдеться у повідомленні.

Для незгодних тон більш категоричний: «В случае отказа от установки бесплатного счетчика, потребитель должен устанавливать прибор учета за свой счет. Иначе ПАО «Сумыгаз» будет вынуждено отключить его от газоснабжения в соответствии с Законом «Об обеспечении коммерческого учета природного газа».

Схоже, доведеться вивчити цей закон, аби не довелося платити за кашу, зварену на цілий колгосп.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg