Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирська місцева прокуратура повідомляє
Охтирська місцева прокуратура повідомляє Печать
Автор Редактор   
14.06.2016 г.
Охтирською місцевою прокуратурою упродовж 2016 року активізовано діяльність щодо протидії корупційним правопорушенням.

Зокрема місцевою прокуратурою за поточний рік складено 11 протоколів про вчинення корупційних адміністративних правопорушень. За результатами їх розгляду 10 осіб визнано винними у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень та на них накладені стягнення у виді штрафу.

Встановлено, що найпоширенішими адміністративними корупційними правопорушеннями являються правопорушення, передбачені ч.1 ст. 1727 КУпАП (неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів) та ч.2 ст. 172 7 КУпАП (вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів).

Як приклад, один із депутатів сільської ради Охтирського району не повідомив про наявний в нього конфлікт інтересів при наданні йому матеріальної допомоги сільською радою та в подальшому проголосував за вказане рішення.

Крім того, місцевою прокуратурою упродовж поточного року до суду спрямовано обвинувальні акти у 4 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами привласнення коштів державного бюджету головами дільничних виборчих комісії з виборів народних депутатів України шляхом внесення недостовірних відомостей до постанов ДВК стосовно преміювання одноразовою грошовою винагородою, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України.

За результатами судового розгляду винних осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.

Робота на вказаному напрямі триває.

Інформацію надав заступник керівника Охтирської місцевої прокуратури юрист 1 класу Шилов В.В.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg