Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вдалий виступ фотоаматорів Сумщини
Вдалий виступ фотоаматорів Сумщини Печать
Автор ГородА   
18.04.2016 г.
ImageУ фотоконкурсі, присвяченому 25-річчю незалежності України, аматори Сумщини зібрали букет нагород.

29 та 30 березня у Полтаві пройшов 8-ий дитячий фото-відео конкурс «Погляд майстра». Організаторами творчого змагання виступили управління освіти Полтавської міськради та міський центр позашкільної освіти. Спочатку аматори світлопису представили на суд журі свої роботи на тему: «Ми українці», а потім виконали декілька тестових завдань на місці (натюрморт, портрет, жанрове фото).

Форум юних майстрів світлопису завжди збирає десятки учасників з різних куточків України, не став виключенням і цей рік. Чернівці і Івано-Франківськ, Миколаїв і Кременчук... Прийшли навіть роботи з Євпаторії,  які прийняли участь у заочному етапі конкурсу.

Цьогоріч у «Погляді майстра» дуже вдало дебютувала команда юних фотографів Сумщини. Учні студії «КАДР» Охтирського міського центру культури та дозвілля довели свою майстерність, як у відео, так і фотомистецтві. Гричковська Руслана, Єременко Софія, Линник Марина та Міхєєва Аліса стали призерами у номінації «Фото».

Також високо були оцінені журі і кіно-експерименти охтирчан. Переможцем у номінації «Відео» стала проблемна стрічка А.Міхєєвої «Забуті» про захист тварин. Друге місце фестивалю знову ж таки узяла Охтирка. Короткометражний фільм-роздум С.Єременко «Осінній букет», присвячений пам’яті загиблих героїв-українців, був удостоєний срібної нагороди.

 

Євгеній Михайленко, керівник студії «КАДР»:

– Чесно кажучи, у Полтаві були вражені рівнем підготовки команди фото-відео аматорів з Сумщини. Мене, як керівника «КАДРу», відзначили подякою організаторів «Погляду майстра». Таким чином, на 5 охтирчан-учасників у нас вийшло аж 6 відзнак конкурсу.

Я вважаю виступ Охтирки дуже вдалим. Це по-перше. По-друге, ми могли б і більше нагород зібрати, аби не обмежували фінанси. Роз’їзди «влітають» у копієчку. Дуже дякую спонсору Інні Миколаївні Сопітько, завдяки чиїй допомозі ми і з’їздили на «Погляд майстра». Ну а по-третє, у 2016-ому році не тільки наше місто святкує ювілей, але й охтирський кіно-фотоконкурс «Дитячий погляд через об’єктив». Цікаве творче змагання, яке започаткувала міська організація кіноосвіти «КАДР», готується до 5 старту.

Закликаю юних любителів світлопису готуватися – бо у нас зазвичай долю переможців вирішує 1-2 бали. Запрошую усіх охочих підтягнути свої знання до нашої фотостудії, яка працює при міському центрі культури і дозвілля.

 

Анатолій Самичев

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg