Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Безкоштовна юридична допомога від Української Гельсінської Спілки наблизилась до Охтирки
Безкоштовна юридична допомога від Української Гельсінської Спілки наблизилась до Охтирки Печать
Автор А. Протасова   
23.03.2016 г.
ImageЗахищаючи свої законні права, охтирчани можуть розраховувати на допомогу юристів Української Гельсінської Спілки. Громадська приймальня найбільшої правозахисної організації почала роботу в обласному центрі. Правники консультують людей безкоштовно.

Відкриття громадської приймальні Української Гельсінської Спілки з прав людини (УГСПЛ) у Сумах відбулося у січні цього року. 23 березня у Сумському обласному прес-клубі її роботу презентували перед журналістами. Для мешканців Охтирки і району ця подія може бути і цікавою, і корисною, бо в громадській приймальні УГСПЛ юридичну допомогу надають незалежно від місця проживання чи матеріального стану людини. За доступ до безкоштовної правової допомоги слід дякувати Канаді. Саме за рахунок цієї країни українцям полегшає у відстоюванні своїх прав.

Презентували приймальню: Максим Щербатюк, програмний директор УГСПЛ, Дмитро Науменко, регіональний координатор, юрист громадської організації «МАРТ» в м. Чернігів; Володимир Виноградов, координатор громадської приймальні УГСПЛ в м. Суми та юристи приймальні Вячеслав Пушин і Наталія Єсіна.

Максим Щербатюк підкреслив, що УГСПЛ є найбільшою правозахисною організацією в Україні, яка щодня захищає права людини. У цей час вона об’єднує 29 правозахисних недержавних організацій, які здійснюють свою діяльність у 24 областях України. «Наші приймальні в регіонах є практично центрами з прав людини», - говорить він.

За словами Володимира Виноградова, координатора ГП УГСПЛ в м. Суми, юристи приймальні надають первинну юридичну допомогу (консультації, роз’яснення з правових питань, складення заяв, скарг, інших документів правового характеру). Діяльність спілки спрямована на надання безоплатної правової допомоги якомога більшій кількості людей, що опинилися в складній життєвій ситуації. Окрім прийому громадян в обласному центрі, юристи проводять виїзні засідання для надання безоплатної правової допомоги в містах області. Були вони і в Охтирці, де на базі управління соціального захисту зустрічалися з цільовою аудиторією. Юридична допомога надається з усіх галузей права. Особлива увага правозахисників – учасникам АТО, сім’ям загиблих та переселенцям із непідконтрольних територій та Криму.

Громадська приймальня знаходиться за адресою: 40000, м. Суми, вул. Бєлінського, 2, офіс 4 (зручні орієнтири - обласна бібліотека ім. Н. К. Крупської, Спасо-Преображенський кафедральний собор, вул. Соборна). Графік ведення прийму: вівторок, середа, четвер з 10:00 до 16:00 (здійснення прийому без попереднього запису), понеділок, п'ятниця прийом за попереднім записом. Вихідні дні: субота, неділя.

Телефон: 380959391111.

Електронна пошта: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Правозахисники кажуть, що готові консультувати навіть за допомогою Skype. Комунікувати з юристами можна і у мережі Facebook  на сторінці «Приймальня УГСПЛ м. Суми».

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg