Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як депутати голосують проти
Як депутати голосують проти Печать
Автор Газета "Город А"   
08.02.2016 г.

ImageМинули часи, коли добудову лікарні підтримували одностайно. Сьогодні депутати голосують так, що без системи «Рада» одразу й не порахуєш: хто «за», а хто «проти».

Від виборів до виборів багатостраждальний довгобуд то виринав, то потопав у хвилях політичної кон’юнктури. Гроші давали під оплески, показові наради проводили на камери, але будівельний ажіотаж стихав так само несподівано, як і починався. Довіра людей до проекту танула разом з народними грішми.

Чергова кампанія навколо лікарні стартувала минулого року, але вже з меншою силою. Була значно млявішою за бачені раніше. Стихла непомітно під новий рік. Обіцяні державою віртуальні мільйони так і не набули матеріального виміру.

26 січня на пленарному засіданні шостої сесії міської ради про лікарню заговорили знову. На порядку денному стояло питання змін до бюджету. Додаткових асигнувань потребувало харчування дітей у школах, прибирання снігу та згадана вище історія – лікарняний довгобуд. З нового року – все спочатку.

За словами міського голови Ігоря Алєксєєва на лікарню треба 92 мільйони. Але їх не буде. Асигнування з держбюджету скоротили. Очікується в четверо менше – 20 мільйонів, але й для цього треба додати 10 % своїх. Минулого року, каже міський голова, гроші прийшли у грудні, тому й не були використані.

Сьогодні, аби закрутилося знову, потрібна обов’язкова участь у фінансуванні – 2 млн. грн. Проте, як виявилося, одностайної підтримки серед депутатів перспектива нових траншів не викликала.

Серед тих, хто голосував «проти» виділення грошей на довгобуд – Олег Погорєлов.

- Чому ви не голосували за зміни до бюджету? - питаю у перерві сесійного засідання депутата міської ради, що обрався від «Сили людей» і претендував на посаду міського голови восени минулого року.

- Тому шо це воровство дєнєг, - відповідає Олег Погорєлов і додає –так і запишіть.

- Та я записую… А що дає вам підстави так стверджувати? У вас є якісь матеріали?

- Нас не допускають до перевірки, до любої. Все це сумські фірми. Суми замовляють, і Суми будують. А ми зараз виділяємо 2 мільйони, щоб їхня будівельна компанія не стояла взимку. Вони працюють по старих договорах. Але перевірить нічого не можна. Для чого наші гроші - гроші нашого міста - віддавать? Тим більше, що Суми свої 20 млн. ще не виділили. Ми даємо людям просто так 2 млн., щоб вони там шось зробили. Суми не виділять, вони освоять ці 2 млн. - і питання закрито.

- Але ж щодо бюджету, там були й інші моменти. Кошти на харчування пільгової категорії школярів і на прибирання снігу? Ви не голосували за зміни загалом?!

- У них вистачало голосів для ухвалення рішення. Головне, щоб люди бачили, що не можна просто так віддавати гроші. Може на 2 млн. треба запустити у третій і п’ятій школах басейни? Нам, щоб добудувать цю лікарню, треба 92 млн. Ми їх не найдемо у найближчі 10-15 років. Це те саме, шо кидать гроші у бездонну яму. А якби запустили два басейни в школах - було би людям реально добре. Це прораховано, десь по мільйону треба… Отака позиція.

- От ви набрали штат помічників… Вони допомагають вам розбиратися у цих питання?

- Допомагають.

- Це переважно колеги по вашому партійному списку. Підбір був фаховий чи ідеологічний?

- Більш фаховий.

- Вони сьогодні у залі?

- Так. Є в залі. А є й на телефонному зв’язку. Наприклад, у нас є консультант по транспорту (у порядку денному стояло питання розвитку автомобільного транспорту, - прим. автора).

Я про програму, що за 80 тисяч Харків розробив. Там реально 6 чи 4 маршрути закінчуються на вокзалі. Тому що Харків робив! Вони не знають, що у нас залізничний вокзал, це не те, що в Харкові. Там закольцовані усі маршрути. Навіщо вони там? Відповідно по цьому факту можна зробити висновок, що уся програма така! І зупинки потрібні, яких немає (розроблена програма рекомендує місту перейти від маршрутних таксі до звичайних автобусів, - прим.автора). Навіщо ламати те, що більш менш зроблене?Я вважаю, що маршрутки в Охтирці свою функцію виконують нормально. Ти вийшов, почекав 5 хвилин і поїхав. А тоді буде - 20. Так за 20 хвилин можна дійти практично до любої точки Охтирки! Якщо поїде автобус, а далі йтиме порожня маршрутка, так вони підуть з ринку і ми завалимо транспортне сполучення у місті.

Про внутрішню фракційну дисципліну «Сили людей» Погорєлов говорить, як про співпрацю рівних.

- Ми радимося, погоджуємо позиції, дискутуємо, але голосуємо, як кожен вважає за потрібне. За кожного кандидата голосували виборці і це його, тепер вже депутата, право голосу.

Колега Погорєлова Дмитро Сушко, що досі стояв поруч, але у розмову не втручався, зі сказаним погоджується. Під завісу обидва сміються. Це тому, що все сказане правда?

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg