Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Волонтерський рух.Є пропозиція – на Миколая привітати бійців смачними подарунками
Волонтерський рух.Є пропозиція – на Миколая привітати бійців смачними подарунками Печать
Автор А. Протасова   
15.12.2015 г.
День волонтера відзначається в Україні не перший рік, але тільки під мечем військової загрози, ми сповна відчули значення цього слова. Сьогодні трішки стихло. А минулого року, мій матеріал до 5 грудня починався словами: «Дорогами прифронтового сходу волонтери наміряли не одну тисячу кілометрів. Себе не шкодують, готові їздити й далі, хоч кожного дня. Жаль, транспорту свого не мають, а за чужий – страшно…»

Героями минулорічного святкового матеріалу були Іван Пирогов і Михайло Кузьменко, які тоді щойно повернулися зі Щастя, з розташування 92-ї бригади. Пригадую слова Михайла: «Коли їдеш додому і дивишся в очі хлопцям, які там остаються, почуваєш себе або інвалідом, або… вам не передати, які це відчуття. Скільки мені не пояснювали, що волонтерство – це дуже важливо, і я це чудово розумію, все одно на душі гірко. Там же немає найпростіших ліків від кашлю! У приміщенні +1, +2. Поспи на карематі».

І Михайло, і Іван згодом стали до лав Збройних Сил України. Я можу помилятися, але за моїми підрахунками найбільше рейсів у зону АТО здійснив Денис Голець. Пам’ятаю, рахували, збилися, а потім облишили цю справу. Денис погоджується, що такої гострої нестачі у найнеобхіднішому, як було минулого року, зараз у військах немає. Але бійцям як і раніше потрібна народна підтримка. І підтвердженням цьому є крайня поїздка.

Погода видалася в ті дні пекельна. Машину довелось виштовхувати з заметів. Привезли бійцям двигун на КАМАЗ, смаколики та ліки. До складу волонтерського екіпажу увійшов кіборг Андрій Шор, який демобілізувався три місяці тому. Коли служив, допомагали йому, зараз - допомагає він. Усю минулу зиму школярі плели маскувальні сітки, виготовляли обереги, малювали для бійців зігріті дитячою любов’ю картинки.

Декілька днів тому колектив школи № 4 передав благодійному об’єднанню «Ангел охоронець» медикаменти для відправки  у зону АТО. Тетяна Каракова і Наталія Конопльова хоч зараз розкажуть, як разом з іншими жінками перебирали овочі та шаткували капусту, додаючи вітамінів до солдатського столу. Сьогодні вони запрошують земляків згадати, що свята наближаються. Скоро Миколая. Планується чергова поїздка на позиції.

Денис говорить про бажання привезти бійцям святкових гостинців: «Хочеться хлопцям відвезти домашньої їжі, тому маю велике прохання до наших найкращих охтирських господинь. Напечіть пиріжків, наліпіть вареників. Можна залити їх смальцем для зберігання… Ну я, навіть, не знаю, що просити і радити, жінкам видніше як це робиться.

Так само наші захисники мають потребу у речах: шкарпетки, рукавички, шапки, светри. І ліки, зима ж надворі. Можна також передати передачки: Луганська і Донецька область. Більш детальна інформація за телефоном: 0990151065. Давайте всі разом привітаємо зі святами наших доблесних воїнів!»

Напередодні міжнародного Дня волонтера у залі засідань міської ради оголосили імена переможців міського конкурсу «Волонтер року», які отримали Подяку міського голови: - за активну допомогу військовослужбовцям, що виконують службові обов’язки по захисту України, її незалежності та територіальної цілісності у складі сил антитерористичної операції: Гольця Дениса Ігоревича, голову ГО "Ангел охоронець"; Конопльову Наталію Володимирівну - члена ГО "Ангел Охоронець"; Каракову Тетяну Олександрівну - члена ГО "Ангел Охоронець"; Голець Людмилу Леонідівну - учителя ЗОШ №8; Лисенко Ірину Миколаївну - учителя ЗОШ №6; громаду Спасо-Преображенської церкви; Маркову Вікторію Петрівну, голову ГО "Патріоти Охтирщини"; Данилюка Миколу Миколайовича - члена ГО "Патріоти Охтирщини"; Марченко Людмилу Анатоліївну - члена ГО "Патріоти Охтирщини"; Марченка Олексія Івановича - члена ГО "Патріоти Охтирщини"; Портну Марину Миколаївну - члена ГО "Патріоти Охтирщини"; Маркова Руслана Станіславовича - члена ГО "Патріоти Охтирщини"; Сушинського Івана Івановича, начальника Охтирського управління бурових робіт "ПАТ Укрнафта"; Сугака Віктора Васильовича, голову фермерського господарства "Сугак В.В."; Біленка Ігоря Івановича, голову профкому Охтирського НГВУ ПАТ "Укрнафта"; Кіселара Федора Федоровича, депутата міської ради; Безрука Андрія Валерійовича, приватного підприємця; Лисенка Павла Даниловича, волонтера; Миронову Наталію Анатоліївну, вихователя дитячого садка "Калинка". - за самовіддану працю в наданні волонтерської допомоги громадянам похилого віку, інвалідам та іншим соціально незахищеним верствам населення: Олійник Ніну Єлисеєвну, Босенко Ганну Миколаївну, Татарову Ніну Андріївну, Хлипіну Лідію Миколаївну, Носкову Ганну Іванівну; Яковенко Валентину Андріївну, Губенок Любов Михайлівну, Пуляка Мар’яна Васильовича; -  за активну участь у дитячому волонтерському русі, безкорисливі вчинки та щиру допомогу тим, хто її потребує, життєдіяльну громадянську : Єрмоленко Катерину Олександрівну, ученицю 11 класу Охтирської ЗОШ I-III ступенів №1та Балагур Маргариту Сергіївну, ученицю 6 класу Охтирської ЗОШ I-II ступенів №6.

Підготувала Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg