Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ЗАКОН - ПОНАД УСЕ
ЗАКОН - ПОНАД УСЕ Печать
Автор МВК   
20.10.2015 г.
Під таким гаслом стартував спільний проект Охтирського міського центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги, Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 та Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді.

Нова справа завжди викликає інтерес. Майбутні юристи Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 дізналися про мету створення центрів безоплатної вторинної правової допомоги, напрямки діяльності цих установ та особливості їх роботи під час зустрічі 13 жовтня 2015 року з начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання первинної правової допомоги Артемом Яценко та головним спеціалістом відділу попереднього прийому Анною Лобовньовою. Крім того, старшокласників ознайомили з процедурою отримання паспорта, адже більшості з учнів у цьому році виповниться  16 років. Питання, що виникли в старшокласників, свідчать про їхню  зацікавленість, бажання знати більше.

16 жовтня 2015 року  юні науковці ОМЦПО-МАН  побували в місцевому центрі з надання БВПД, аби дізнатися про етапи становлення безоплатної правової допомоги в Україні та особливості роботи відділів Центру. Директор  Тамара Козир розповіла присутнім про те, що   1 липня 2015 року 100 таких установ розпочали свою роботу в Україні, познайомила з фахівцями та  структурою Центру. Начальник відділу попереднього прийому громадян  Микола Кравченко  розповів юним гостям про види послуг, які надають фахівці установи, про категорії громадян, які мають право на вторинну допомогу. Головний спеціаліст цього відділу Анна Лобовньова на практиці продемонструвала щоденну копітку роботу, пов’язану з прийомом громадян. Гуртківці виявили неабияку зацікавленість роботою Центру та виявили бажання працювати над написанням наукової роботи, у якій досліджуватимуть етапи становлення безоплатної правової допомоги.

Майбутнє нашої держави – в руках молоді. Це аксіома. Саме від них залежить усвідомлення того, що закон – понад усе. Перші кроки безоплатної правової допомоги в Україні дають надію на те, що Україна просто таки приречена стати правовою державою. Безумовно, зацікавленість молоді діяльністю новоствореної установи цілком зрозуміла.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg