Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Збори резервістів «Південь» - 2015
Збори резервістів «Південь» - 2015 Печать
Автор Охтирсько-Великописарівський ОМВК   
20.07.2015 г.

Згідно розпорядження військового комісара Сумського обласного військового комісаріату та на виконання вимог мобілізаційного розпорядження Генерального Штабу Збройних Сил України, на базі військового стрільбища в/ч пп В1060 в с.Стецьківка, Сумської обл., з 24.06.2015 по 27.06.2015 були проведені 4-х денні навчальні військово – польові збори «Південь»  роти охорони, з метою вдосконалення теоретичних та практичних навичок за відповідними військово-обліковими спеціальностями резервістів.

Основними завданнями роти охорони є:

Охорона будівлі військового комісаріату, органів місцевого самоврядування та важливих об’єктів і комунікацій.

Розгортання та несення служби на блокпостах.

Боротьба з диверсійно – розвідувальними силами противника, антидержавними незаконно утвореними формуваннями та мародерами.

Підтримання безпеки і правопорядку в районі.

Організація руху опору та (або) партизанських загонів у разі захоплення противником території району.

Ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру в мирний час.

На польових зборах роти охорони були присутні військовий комісар Сумського обласного військового комісаріату Бондаренко В.О., представники Сумської обласної державної адміністрації: мер міста Олександр Лисенко та  голова обласної державної адміністрації Микола Клочко.

Всього було сформовано 4 роти охорони, а це 650 військовозобов’язаних із усієї Сумської області. Наші охтирчани були приєднані до 3 роти охорони, яка складалася із 149 чоловік. Командиром взводу 3 роти охорони був призначений капітан  Грабар Петро, його замісником - Шандиба Андрій.  Разом з прапорщиком Фальком Анатолієм та лейтенантом Середенком Миколою, офіцери вміло зуміли організувати резервістів до виконання поставлених завдань.

Тренування проводили бійці АТО та ветерани військової служби, учасники бойових дій республіки Афганістан. Умови навчання та перебування військовозобов’язаних були наближені до бойових. Заняття проводилося згідно розкладу занять, які були розписані по годинам. Тут, резервісти на практиці пізнавали загальну будову стрілецької зброї (АК, РПК, РПГ, ПМ). Навчалися працювати із приладами спостереження та прицілювання. Ознайомлювалися із вогневою підготовкою. Вивчали заходи безпеки при поводженні зі зброєю, вихолощенням зброї, змінами положень для стрільби. Виконували нормативи зі стрільби по цілям зі справжньої стрілецької зброї.

Особливо цікавим для військовослужбовців служби в резерві було надання першої медичної допомоги. Адже на цих заняттях, військовозобов’язані вчилися рятувати життя. Вони  знайомилися із видами кровотеч, вчилися надаватися першу медичну допомогу при пораненнях та кровотечах. Накладали пов’язки при різних пораненнях: на голову, грудну клітку, верхні та нижні кінцівки. Використовували табельні та підручні матеріали для зупинки кровотечі. Опановували загальні правила евакуації поранених з накладеними транспортними шинами. Тренувалися в накладанні шин із підручного матеріалу при переломах кісток верхніх і нижніх кінцівок.

Знайомилися із матеріальною частиною гранат, їх призначенням, бойовими властивостями та будовою гранат, які застосовувалися в обороні та наступі. Практикувалися із метання учбових гранат.

Також, на  польових зборах рота охорони вивчала дії солдата у складі патруля, у разі вчинення опору з боку  порушників. Опановували способи їх затримання, догляд техніки та затриманих, супроводження їх у штаб. Вивчали правила ведення переговорів за допомогою засобів зв’язку. Розглядали як правильно підтримувати зв’язок у взаємодії з іншими патрулями, контрольно-пропускним пунктом.

Вночі, без попередження було проведено імітацію захвату військового містечка. Резервісти вміло змогли відбити атаку ворога та відстояти свої укріплення.

Завершувальним етапом військових зборів було приведення особового складу до військової присяги. З 3 роти охорони, з гордістю прийняло присягу на вірність України та українському народові 42 чоловіки.

По закінченню, військовий комісар Сумського обласного військового комісаріату нагородив  грамотами командира стрілецької роти  Грабара Петра та заступника командира роти з виховної роботи Шандибу Андрія, за високі показники у вогневій підготовці під час проведення навчальних зборів. Закінчилися навчання урочистим концертом за участю Сумського колективу ветеранів -  афганців.

За бажанням резервістів Охтирсько-Великописарівського ОМВК, які проходили військово-польові збори, заробітну плату, яку вони отримали за період навчання, будуть передані бійцям, які відстоюють  незалежність нашої держави на Сході України.

Охтирсько-Великописарівський ОМВК

  ImageImage

На фото Архангельський Ярослав, Грабар Петро та Світличний Денис            На фото Грабар Петро
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg