Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Сучасне футбольне поле в Хухрі
Сучасне футбольне поле в Хухрі Печать
Автор ГородА, А.Міхєєв   
06.06.2015 г.
ImageЗ 2012 року на подвір’ї Хухрянської загальноосвітньої школи Охтирського району будується спортивний майданчик з м’яким покриттям. Про стан та перспективи роботи на цьому об’єкті розповідає депутат районної ради Сергій ГАВРИЛЕНКО.

Гавриленко С.А.:

– Питання спорудження сучасного спортивного майданчика для ігрових видів спорту я піднімав ще з 2010 року. Кілька разів з моєї подачі його включали до програми соціально-економічного розвитку району. Будівництво розпочалось в 2012 році.

Восени цього року, як ви пам’ятаєте, були парламентські вибори і, вважаю, саме до цієї дати тодішні посадовці намагалися зробити зазначений об’єкт. Тоді існувала програма, згідно якої з державного бюджету оплачувалось штучне покриття. Але далі частково підготовки основи для поля справа не пішла. Не зважаючи на те, що здати об’єкт вчасно обіцяв навіть тодішній голова обласної державної адміністрації Чмирь, який приїжджав в школу.

Коли я прийшов в 2014 році на посаду голови районної державної адміністрації, роботи розпочалися знову. Ми виявили, що до того часу будівництво велось без проекту і необхідних експертиз. Збір і погодження документів зайняли два чи три місяці. Були проведені роботи як підрядником будівництва, так і Хухрянською філією ПрАТ «РАЙЗ-Максимко».

В кінці 2014 року було встановлено огорожу навколо майданчика – виконано всі вимоги надавача покриття, і ми були готові прийняти його для подальшої укладки. На жаль, в грудні 2014 року ми не змогли вчасно оплатити рахунок за матеріали та виконані роботи – платіжка на суму 119 тис. грн. «лягла» на проплату в казначейство, але черга до неї до кінця року так і не дійшла. Це трохи збило темп роботи і наш оптимізм, але вже в квітні цього року виконавець робіт оплату отримав.

 Станом на зараз, підрядник готовий закінчити роботи, як отримає від нас гарантії на оплату залишкової суми – близько 120 тис. грн. впевнений, що це вдасться зробити в результаті уточнення районного бюджету за підсумками першого півріччя.

Не зважаючи на те, що на об’єкт буде потрачено кілька сотень тисяч гривень (не говорю точно, бо деякі матеріали і послуги надаються безкоштовно місцевим спонсором), впевнений, що це потрібна і корисна робота. Адже виховання в підростаючого покоління здоровим та з сильним духом – важлива задача для всіх нас.

Актуальність розташування майданчика саме в Хухрі пов’язана з тим, що на базі цієї загальноосвітньої школи  знаходиться основна база районної спортивної школи, кілька її викладачів. Вигідне розташування відносно автомобільних доріг і центру району дасть можливість грати і приймати участь у змаганнях представникам багатьох навчальних закладів району. Футбольні команди Хухри є учасниками і переможцями багатьох змагань різних рівнів.

 

Слід зазначити, що розвитку футболу в районі приділяється багато уваги. З приходом в Хухрянську школу молодого вчителя фізкультури Юрія Сергійовича Чуєва, спортивне  життя активізувалось. Ось уже сім років проводиться чемпіонат району з футболу. Розпочиналось все з участі чотирьох команд, доходило їх число до 22-х. В цьому році чемпіонати міста і району вперше розділились – в обох по 9 команд. Добре це чи погано – покаже час. Вплинуло на це, вважаю, насамперед подорожчання пального для автомобілів. Кожен виїзний матч на значні в межах району відстані обходиться не дешево.

 

Протягом останніх кількох років, команди і футболісти зростали не тільки кількісно, але і якісно. Відкривались нові дарування, розвивався талант найбільш здібних хлопців. Грою таких місцевих самородків, як, наприклад,  Віталій Білера та Сергій Селегей з Хухри захоплюються глядачі всього району. Відновилось кілька занедбаних футбольних полів.

 

Я особисто вже третій рік опікуюсь футбольною командою «Зеніт», кілька матчів на рік і сам граю в її складі. В цьому сезоні ми виступаємо в чемпіонаті міста. Хоч особливих досягнень не маємо - ми граємо більше не для високих результатів, а для задоволення, намагаємось отримати від гри якнайбільше позитивних вражень.

В 2013 році ми відновили стадіон біля села Кардашівка. Дякуючи порозумінню з сільським головою та депутатським корпусом, роботи зробили швидко – «знайшли» труби для воріт, провели зварювальні роботи, зробили розмітку, поставили лавочки. Поле періодично косили та каткували катками. Так як зараз діє суворий пропускний режим в військовій частині в мікрорайоні Дачний міста Охтирка, там грати можуть далеко не всі. Тому наше поле стало в нагоді кільком командам – ми їм усім надаємо можливість грати.

Про улюблені заняття можна говорити безкінечно, але повертаючись до теми майданчика з штучним покриттям в Хухрі хочеться вірити, що роботи будуть завершені в найближчі місяці і ніщо не стане їм на заваді. Адже часто, особливо напередодні виборів на перешкоді чомусь гарному стає політична доцільність, незрозуміла «возня» у вирішенні тих чи інших питань.

Стикався з цим вже не раз. Це все не дає відступити від планів, але не хотілося, щоб втратились навіть якісь дорогоцінні тижні чи місяці. Адже щодня кожна молода людина повинна зробити правильний вибір в проведенні свого вільного часу – на користь не шкідливим звичкам, а здоровому способу життя і розвитку як особистому так і командному.

Підготував Андрій Міхєєв

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg