Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вічна пам'ять героям!
Вічна пам'ять героям! Печать
Автор В.Бакуліна   
09.04.2015 г.
«Молодь потребує завжди іскри. Але не кожна іскра вибухає полум’ям… іскра справжнього вогню запалює пожежі… Тоді відбудеться те чудо, що вже мало місце в нашій недавній історії, - та маса, як кажуть, «попсованих» молодих людей перетвориться в мільйони ентузіастів, в армію фанатичних звитяжців за торжество свого народу, сягаючи до вершин справжньої національної  героїки…» (Іван Багряний. 1946 рік)

ЦІНА ЖИТТЯ

Все в нашому житті відбувається не просто так. Все має значення. Можливо, все наше життя – це просто серія інтенсивних перевірок.  Можливо, нас постійно перевіряють, чого ми варті, кожен особисто і всі разом. Якщо вчора можливо це були просто слова, то сьогодні – ми розуміємо їх вагу, ми розуміємо ціну життя.

СЕРГІЙ САЛІПА, РУСЛАН РЄДЬКІН, ВАДИМ КУТОВИЙ, РУСЛАН БІЛАН, ОЛЕГ БІРЮК, ОЛЕКСІЙ ВЕРБИЦЬКИЙ, ЮРІЙ БЕРЕЖНИЙ, ЄВГЕН РУДЕНКО, ПАВЛО НІКОЛЕНКО – справжні українці і найкращі представники молоді,  які не вагаючись, стали на захист країни і загинули героями. Вони пожертвували своїм життям за нас, за націю, за Україну. Свою головну місію в житті вони виконали з честю і назавжди залишаться в пам’яті  українського народу  ГЕРОЯМИ і справжніми чоловіками.

А ЧОГО ВАРТІ МИ?

Чим сьогодні займаємось і як цінуємо ту Україну, за яку загинули хлопці?  Журналісти  Сумської  обласної газети  «Панорама» нещодавно випустили книгу-реквієм «Вічна пам'ять героям!». Це присвята  всім героям нашого часу із сумського регіону.

2 КВІТНЯ в охтирській міській бібліотеці пройшла презентація книги  і вшанування пам’яті героїв-охтирчан. На зустріч запросили родини героїв, військовослужбовців, старшокласників гімназії,  представників громади та преси. Бібліотекарі читального залу Валентина Яковенко та Любов Губенок підготували таку зворушливу програму, що  пройшла через серце й душу кожного учасника заходу, біль великої втрати  й горя відчули всі.

Родичі героїв поділились своїми спогадами. Вся велика родина Кутових   - Наталя Андріївна, Борис Семенович, Даша, Давид, Вікторія, Єгор; молодесенькі вдови – три Ольги: Саліпа, Бережна, Білан;брат Олега Бірюка – Володимир; мама Руслана Білана - Надія Василівна і діти героїв –  Лєра Білан і Саша Бережний, (так схожі на своїх батьків!) і всі рідні, які не змогли прийти на зустріч – сьогодні вони мають  особливий статус , вони – рідні ГЕРОЇВ.  На зустрічі звучали слова вдячності і шани тим, хто загинув і їхнім батькам, що змогли виховати справжніх патріотів, бо не всім це вдається.

ЩОДНЯ РОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР

Учасник АТО, прикордонник ВОЛОДИМИР ГЕЙКО розповів, чому він пішов захищати країну? Представники ВЧ  А0563: ст. сержант СЕРГІЙ БЕРБЕНИЦЬКИЙ, старшина ОЛЕГ БУЗИКА  поділились своїми спогадами про війну на Сході України. Молоді лейтенанти  ІГОР ЗАДОРОЖНИЙ і  ДАНИЛО МАРТИНОВСЬКИЙ  підняли наш бойовий дух, вони подякували  батькам героїв: «Ваші діти  не загинули, вони тепер в кожному з нас..». А старшокласникам   порекомендували  робити правильний вибір щодня: «Допомагати ближнім, займатися спортом, ходити в церкву, шанувати батьків, добре вчитися. Нам треба стати кращими, такими крутими, як у голлівудських фільмах. Бути патріотами України, не боятися  служби в Армії, а захищати її повсякчас!»

Учениці 11 класу гімназії присвятили свої вірші світлій пам’яті героїв. Працівники бібліотеки  організували співбесіду присутніх з чаєм та солодощами. І в якусь хвилину виникло відчуття єдиної родини, ми були об’єднані  спільною справою, об’єднані минулим заради майбутнього.  Ініціативна група вирішила  cтворити в Охтирці АЛЕЮ ПАМ’ЯТІ, посадити дерева в честь загиблих героїв. Лейтенант Ігор Задорожний  вирішив внести  особисту фінансову допомогу у втілення цієї ідеї.  Він віддає частину коштів, які отримає за своє поранення, на  створення АЛЕЇ  ПАМ’ЯТІ.

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Валерія Бакуліна.
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg