Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Нагороди охтирським волонтерам від патріарха Філарета
Нагороди охтирським волонтерам від патріарха Філарета Печать
Автор В. Бакуліна, "Лідер"   
04.02.2015 г.

ImageЛютий почався з нагород. Так, 1.02.15 року, в Свято-Воскресенському кафедральному Соборі Української православної церкви, в місті Суми, відбулася урочиста подія – нагородження волонтерів Сумщини. Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет підписав Указ про їх нагородження.

«За жертовність і любов до України» такі слова викарбувані на медалі. Нагороди отримали люди, які проявили активну життєву позицію, героїзм, самопожертву під час Революції Гідності, люди, які захищають Батьківщину на Донбасі та у Криму, а також за волонтерську діяльність та допомогу Збройним Силам, Національній Гвардії, добровольчим батальйонам та іншим формуванням України.

Церемонія нагородження відбулась після недільного богослужіння.  В Українській православній церкві, яка продовжує служити козацьким традиціям зібрались справжні українці, які усвідомлюють, що в час важких випробувань треба діяти, вкладати свою частину для нашої волі, для перемоги.

Нагороди від святійшого патріарха Української православної Церкви вручав архієпископ  Сумський і Охтирський Мефодій. Він наголосив: «Сьогодні ми всі відповідальні за мир в Україні! Волонтери, яких ми сьогодні нагороджуємо, дуже багато  зробили і продовжують робити все можливе для повернення миру. Наш президент  контролює ситуацію особисто, він приїжджає на військові заводи, зустрічається з військовими, так працюють і його помічники. Нам не потрібна Російська Армія, нам не потрібна Росія, нам потрібен мир і дружба з російським народом. Але вороги сидять серед нас і хочуть «повернути ріки вспять», повернутися в минуле. Так не буває. Україна переможе і правда Божа восторжествує!»

 Архієпископ Мефодій привітав активістів Майдану, волонтерів та захисників Вітчизни з великою духовною відзнакою та коротко розповів  про діяльність кожного з них. Громадські активісти, які приїхали зі всієї Сумщини, це – прості робітники, підприємці, вчителі, священики, пенсіонери, які сьогодні стали справжніми волонтерами, які приносять в жертву свої сили, свій час і роблять все можливе в ім’я України.   

ImageСеред 50 нагороджених є і наші охтирчани: протоієрей Андрій Бринчак – настоятель Храму Успіння Божої Матері, архімандрит Адріан – настоятель парафії Успіння Божої матері села Пологи, а також громадські активісти – подружжя Мирослава та Володимир Лисенки, Денис Голець, Володимир Сушко.

                                                                                         Валерія Бакуліна.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg