Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Як пройшов День Соборності в Охтирському коледжі (фото)
Як пройшов День Соборності в Охтирському коледжі (фото) Печать
Автор Олена Гавриш, викладач Охтирського коледжу СНАУ   
01.02.2015 г.

Image22 січня 2015 року в коледжі відбулось урочисте святкування Дня Соборності України

До Дня Соборності України педагогічний колектив та студентами Охтирського коледжу Сумського національного аграрного університету підготовили та провели низку важливих заходів.

Цьогоріч свято набуло особливу вагу й значення. Країна переживає  найгострішу за всі роки сучасної незалежності суспільно-політичну кризу. В останні дні бачимо ескалацію напруги і протистояння, що набувають все більш загрозливих форм. Тому, на мій погляд, гідно відзначити День Соборності не тільки громадянська потреба кожного українця, а й, насамперед, патріотичний обов’язок.

В усіх, в тому числі навчальних, закладах міста та району готувались до Дня Соборності найретельніше за усі часи незалежності. Студенти коледжу, як гідні представники молоді, долучилися до підготовки свята.

Лише у разі  згуртованості помислів та дій, єдності та соборності душ ми зможемо досягнути головної мети – побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну. З такими думками педагоги і студенти готували Програму заходів.

22 січня у коледжі СНАУ розпочалося Круглим столом у бібліотеці на тему: «Нам берегти тебе, єдину і соборну». Учні разом з педагогами змогли обмінятися думками щодо сучасної соціально-політичної ситуації в Україні. Своє бачення щодо майбутнього нашої держави активно висловлювали студенти старшокурсники.

Працівники бібліотеки підготували книжкову тематичну виставку літератури «Соборна Україна: від ідеї до життя». На виставці експонувались книги, публікації з газет і журналів, дослідження сучасних істориків про події, що відбувалися напередодні Акту Злуки українських земель в єдину державу. Куратори навчальних груп та викладачі ініціювали диспути зі студентами на теми: «Історія української державності», «Ти маєш жити - вільна Україно», «Подія, що пережила час». Педагоги викладали факти про визначальні історичні події, а потім разом з дітьми обговорювали їх. Хочу відмітити, що найбільш визначальним етапом у становленні української держави багатьом студентам вбачається саме наше буремне сьогодення.

Як зберегти рідну країну? На це питання не може впевнено відповісти жоден з політиків. Таких важких «незручних» питань нині забагато. Отож ми спробували знайти на них відповідь самостійно.

Серед студентів були вибрані кореспонденти яки узяли інтерв’ю у своїх товаришів: «Що ми знаємо про ідею соборності України? Які погляди на сучасні суспільно-політичні події формуються в країні? Що вкладає молодь у поняття – незалежність  та соборність України?»

Я наважусь привести декілька відповідей наших учнів.

Студентка 23 групи Гиль Ліля: «Події , що відбуваються в Україні мене дуже хвилюють.  Я – громадянин України і  дуже переймаюсь ситуацією в державі. Мені хотілось би, щоб у  нас врешті-решт все було добре.»

Студент 31 групи Ярмак Денис: «Зараз у багатьох українців  відчувається піднесення патріотичного духу. Я тепер більше цікавлюсь історією України та уважно слідкую за усіма новинами, особливо зі сходу країни».

Студентка 15 групи Радіоненко Віра: «Сьогодні ми щодня чуємо про те, що гинуть люди на сході нашої держави. Багато людей вимушено залишають свої домівки, бо в них небезпечно знаходитись. Це велика трагедія нашого народу!»

Студентка 43 групи Мельник Анна: «Все що відбувається в нашій державі зараз, на мою думку, нікого не може залишити байдужим. Не минає жодного дня щоб я з друзями у розмові не торкнулась цієї теми. Не знаю жодної байдужої людини і це не залежить від віку. Ми всі стали більше цінувати незалежність та соборність нашої України, стали справжніми патріотами».

 В День Соборності ми усі бажали друг другу насамперед миру.  У фойє коледжу була створена карта України за допомогою голубів, які завжди були символом чистого неба.  На саморобних птахах студенти писали свої побажання Україні та прикріплили їх до карти.  Майже на всіх голубах були написи: «МИР», «МИР та СВОБОДА», «МИР та ЗЛАГОДА» тощо.

 При проведення загальноколежанської святкової лінійки також головною темою залишалась тема миру. В своїх виступах про мирне майбутнє держави говорили директор коледжу Володимир Домашенко, голова студентського самоврядування Діана Бондаревська, голова студентської профспілки Вікторія Загнойко та інші.

Завершальним акордом святкових заходів у коледжі СНАУ став студентський флешмоб на тему: «Ми студентство, ми єдині, за соборність України», що був проведений перед навчальним корпусом. Мені хотілося подякувати усім, хто долучився до організації яскравого свята Дня Соборності України в Охтирці, а також привітати українців і побажати міцного здоров’я, незламного духу та людської гідності та самоповаги.  Пишаймося, що ми УКРАЇНЦІ! Шановне друзі! Хай розум, воля і любов до рідного краю згуртовують нас для здійснення високої мети - процвітання соборної незалежної демократичної могутньої України, надійної запоруки добробуту й щасливого життя її народу.

Олена Гавриш, викладач Охтирського коледжу СНАУ

Слава Україні!

ImageImageImage

ImageImageImage

ImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg