Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Охтирський «Містраль» відправився в зону АТО
Охтирський «Містраль» відправився в зону АТО Печать
Автор Ганна Лисенко   
17.01.2015 г.

Франція законсервувала «Містралі», які повинні були передати Росії, а Охтирка відправила свій «Містраль» бійцям в зону АТО. Це не військовий, але маленький і потрібний автомобіль.

Почалося все з ідеї депутата Охтирської міської Ради, члена громадської організації  «Охтирський Майдан» Лисенка Володимира Івановича, допомогти військовим не тільки продуктами і теплим одягом а й технікою. Звертався він до різних людей, однодумців знайшлося небагато.  

 Не одну сотню кілометрів з Протоієреєм Андрієм Бринчаком, благочинним охтирського благочиння УПЦ КП настоятелем храму Успіння Божої Матері в м. Охтирка, прийшлося об*їздити по районним дорогам у пошуках авто.  

Фермер із села Шевченки Велико-Писарівського району Мороз Анатолій Михайлович відгукнувся  і подарував підходящий УАЗ «санітарка». Хоч автомобіль потребував капітального ремонту, але кузов і резина були в задовільному стані.

Відгукнувся і Сугак Віктор Васильович  із «Саду». Він надав УАЗ легковий.

Постало питання: « Яку машину відновлювати?». Вирішили відновити вантажний УАЗ, як більше функціональний в умовах війни.

До роботи підключилися відразу . Перепелиця Олексій і Сопітько Дмитро зайнялися ремонтом двигуна, кузов взявся відновити Іван Пірогов, Олексій Гуртовий робив ходову.

За місяць із двох машин зробили одну. Вона зможе служити помічницею в різних цілях: і продукти підвести,і бійців перевести, і дрова привезти.

Все що залишилося від автомобілів і зможуть використати для ремонту інших машин віддали в ремонтну бригаду Інженерному полку.

І ось нарешті «Містраль» готовий.

 В свята Різдва до Охтирки приїздив Архієпископ Сумський та Охтирський УПЦ КП Мефодій. Він освятив автомобіль і закликав молитися за МИР і допомагати військовим хто ,як може.

«Що Ви зробите добре, то сторицею вертнеться вашим родинам. Не жаліймо нічого, бо ціннішого за життя народу – немає»- наголосив Святійший.

У четвер зранку автомобіль разом із військовою колоною Інженерного полку м. Охтирка вирушив у путь.

Активісти «Охтирського Майдану» прийшли побажати бійцям щасливої дороги і повернення з перемогою додому. Маскувальну сітку, яку обплели учні   школи № 8, обереги прийшла передати бійцям завуч з виховної роботи Голець Людмила Леонідівна.

Все це нехай стане часточкою нашої спільної перемоги.

Володимир Іванович Лисенко виносить щиру подяку всім хто відгукнувся на звернення по відновленню автомобіля: хто фінансово, хто запчастинами, хто роботою.

За проханням багатьох підприємців ми не називаємо прізвища, і виносимо велику подяку за довіру і допомогу заради МИРУ.

СЛАВА УКРАЇНІ!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

ImageImageImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg