Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Центром допомоги армії в Пологах стала українська церква
Центром допомоги армії в Пологах стала українська церква Печать
Автор ГородА   
26.11.2014 г.

ImageОтець Адріан, настоятель положанської церкви Успіння Божої Матері, не вперше допомагає армії. Каже, хлопці, що несуть бойову службу на сході, боронять від війни наше мирне життя. Отже, не можна сьогодні сидіти бездіяльно склавши руки. Будь-яка добра справа має сенс.

Минулого тижня, у четвер, йому вручили Подяку від охтирчан, що виконують бойове завдання в зоні АТО. За сприяння армії і організацію благодійної допомоги отцю Адріану дякувала представниця громадської організації «Патріоти Охтирщини» Наталія Конопльова.

Вручення Подяки відбулося без зайвого пафосу. Того дня при храмі місцеві жінки саме шаткували капусту. На столі лежали білі тугі качани, почищена морква. В умілих руках положанських господинь кипіла робота. Капусту кришили не собі, солдатам. Не жаліли ні власного часу, ні сил. Хлопцям вітамінна страва неодмінно сподобається.

«На кожен кілограм капусти – 10 грам солі, - на моє прохання охоче діляться рецептом. – І не перетирайте. Тоді вона буде хрумкотюча. Складіть у відерце і днів три протикайте, щоб виходили шум і гіркота».

Церква в Пологах розміщується у звичайній сільській хаті. Позбавлена величі архітектурної, вона відкрита до людей і наповнена благодаттю добрих справ. «Як везли гуманітарку у Дебальцево, просили у батюшки ладанки і благословення, бо дуже неспокійно на душі було, – згадує Наташа. - І це, мабуть, був єдиний день, коли не обстрілювали наших позицій».

Отець Адріан переймається допомогою військовим і водночас будує далекоглядні плани. Коли кілька років тому приїхав з Сум служити у Пологи, то побачив сільський смітник замість церковного двору і занедбану хату. «Зараз, – каже, - слава Богу». Мріє збудувати в Пологах новий храм, заснувати монастир. Покладається на Божу волю і добрих людей: «Якщо Богу угодно, то так воно і буде». В цьому селі, - розповідає - не було своєї церкви. Лише в 1996 році створили парафію. А до того, одна половина села відносилася до Бакирівки, інша - до Гусинки. Зараз тут діє одна з небагатьох на Охтирщині українських церков.

Шановних помічниць, що готували бійцям овочеві припаси, отець Адріан величає по-батькові: Лідія Іванівна Задорожна, Ніна Пилипівна Задорожна, Алла Сергіївна Ставицька, Людмила Миколаївна Хлібко, Євгенія Яківна Шаповал. Овочами допоміг Юрій Григорович Задорожний.

«Приносьте консервацію, теплі речі, - звертається до людей священик. Треба допомагати бійцям, хто чим може». Дивується, чому депутати сільської ради і досі стоять у стороні.

Анна Протасова

 
 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg