Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Олег ФРАНЧУК: За виборцями треба бачити людей
Олег ФРАНЧУК: За виборцями треба бачити людей Печать
Автор Редактор   
18.10.2014 г.

Image«Я ставив собі завдання конкретними справами засвідчити, що мої слова не розходяться з ділом. Я дуже задоволений, що безліч зустрічей, розмов і дискусій вилилися в реальні справи. Що за цей короткий час я зміг вирішити багато питань, які роками не помічали чиновники на столичному рівні, але вони все одно залишалися важливими для людей.»

Добігає кінця виборча кампанія. Незабаром вам доведеться зробити остаточний вибір. Усвідомлено, зважено, пам’ятаючи про важливість цих дострокових парламентських виборів для виходу країни з кризи, для встановлення миру, проведення реформ, запровадження децентралізації, очищення влади від корумпованих чиновників, поліпшення якості життя людей.

         Я використав свою кампанію для того, щоб побудувати систему зв’язків із населенням округу. В мене зявилися нові знайомства, контакти, добровільні помічники. Стали більше впізнавати на вулицях, вітатися. Виникали навіть стихійні зустрічі. Дискусії на різноманітні теми. Люди ділилися наболілим.

         Я побував і в селах, і в містах. І переконався, що нашим «зірковим» політикам, які прогулюють сесійні засідання, в округ навідуються лише перед виборами, треба повернутися на грішну землю й безпосередньо поспілкуватися з людьми. Можливо, тоді б, дивлячись прямо в очі пенсіонерці, безробітному, інваліду чи молодій матері, вони б відчули сором за свою бездіяльність в кріслі парламентаря. Хоча це вже зі сфери фантастики!

         "Кнопкодави" – це хвороба партійних фракцій, які формують виборчий список таємно, унаслідок якихось внутрішніх кулуарних домовленостей. Як ви знаєте, партійна «кругова порука» принесла країні чимало зла: криве законодавство, відсутність повноцінного діалогу в парламенті і неможливість ухвалення рішень, що хоч якось враховують нашу з вами волю.

         Водночас народні депутати, пов'язані партійними зобов'язаннями, потрапляють до парламенту не тільки за списками, а ще й за мажоритарними округами. Частка самовисуванців скорочується: не в кожного вистачить рішучості піти проти течії.

         Саме тому критично важливо, щоб новий парламент, який 26 жовтня оберемо ми з вами, ухвалив скасування недоторканності, закон про відкликання народних депутатів і зміни до виборчого законодавства щодо відкритих партійних списків. Ці кардинальні зміни допоможуть «перезавантажити» свідомість новообраних депутатів. Я готовий особисто в разі обрання ініціювати згадані мною зміни в стінах Верховної Ради.

         Зустрічаючись з вами, я чітко усвідомив одну просту істину. Навіть якби наша країна не мала таких значних природних багатств, головне наше багатство є і залишається – це людський потенціал. Я переконався, що прийшов вчасно і потрібен людям. Побачив, що партійні політики часто лише повторюють лозунги за своїми лідерами. Вони не бачать людину. Вони бачать лише середньостатистичного абстрактного виборця, якого обов’язково треба зомбувати  ефектною рекламою на телебаченні. Можливо, в них є якісь більш високі цілі. Але тут, «внизу», потрібні мир, порядок і нормальні умови життя. І щоб зрозуміти, як це все реалізувати, не треба бути політиком і, певна річ, не треба слідувати настановам якоїсь окремо взятої партії.

         Мною зібрана величезна база наказів виборців. Люди задоволені, що можуть поділитися наболілим, а мені, своєю чергою, потрібна точна інформація по округу. Система зв’язку, яку ми разом із вами побудували, дозволяє мені постійно бути в курсі справ і обґрунтовано вимагати для жителів нашого краю всього, чого їм зараз не вистачає.

         Я поринув до моря людських надій, побажань і побоювань. Виявилося, що все, на чому я зробив наголос у ході виборчої кампанії, дійсно є важливим і потрібним людям. Але виявилося також, що ефективність державної влади вимірюється не тоннами віддрукованих обіцянок і не децибелами телевізійної реклами, а, скажімо, жахливим станом доріг у Лебедині, Великій Писарівці, Чупахівці... І коли люди десятиліттями бачать відповідне ставлення до їхнього повсякденного життя, в них росте зневіра.

         Тому я ставив собі завдання конкретними справами засвідчити, що мої слова не розходяться з ділом. Я дуже задоволений, що безліч зустрічей, розмов і дискусій вилилися в реальні справи. Що за цей короткий час я зміг вирішити багато питань, які роками не помічали чиновники на столичному рівні, але вони все одно залишалися важливими для людей.

         До виборів – лічені дні. Боротьба загострюється. Будьте собою, судіть по справах. А я є і буду з вами.

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg