Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Шлях тепловізора на передову
Шлях тепловізора на передову Печать
Автор ГородА   
08.10.2014 г.

Image

Аби купити для бійців амуніцію, а тим паче – спеціальні оптичні прилади, здатні зберегти життя і здоров’я героїв, волонтери долають нелегкий шлях. Але капля і камінь точить.У що одягнений український солдат і скільки коштує його безпека.Здається, що цим питанням сьогодні більше переймаються рядові громадяни, ніж держава. Бійцям дошкуляє мокра погода і холод, їм потрібен водотривкий одяг,тепла білизна, взуття. І волонтери не припиняють збір ресурсів для армії.

Дружина капітана Сергія Саліпи, що служив в інженерному полку і загинув у зоні АТО, поставила перед собою і однодумцями амбітну ціль – купити побратимам чоловіка тепловізор. Такий «нічний зоровий апарат» вкрай необхідний як під час бою, так і на блокпостах. Зараз осінь, і ніч стає все довшою. Він допоміг би вчасно виявити супротивника і, безперечно, врятувати не одне життя. Бо в зоні антитерористичної операції, незважаючи на оголошене перемир’я, не вщухають обстріли українських позицій.

Ольга акумулює благодійні кошти на картці Приватбанку: 4627 0858 2820 2032 (Саліпа Ольга Ігорівна), бере участь у різних ініціативах, покликаних зробити задумку реальністю. Як от у неділю 28 вересня, коли біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбувався благодійний концерт музичного колективу «Калина».

Тепловізор – дорога штука. Його ціна коливається від кількадесят до сотень тисяч гривень. При чому в Україні пристрій коштує значно дорожче, ніж за її межами, наприклад, у тій же Польщі. «Зараз на рахунку понад 20 тисяч гривень, та цього ще замало», - говорить Ольга. Її сини, першокласники Ігор і Дмитрик, роздають серед присутніх заохочувальні листівки «Що ти зробив для перемоги?», але людей на благодійному концерті дуже небагато, мабуть і двадцяти душ не набереться. В листівці написано: «Вартість тепловізора – від 30 до 80 тисяч гривень! Та це всього по 100 гривень з кожного сотого охтирчанина! Або по гривні з кожного мешканця міста! Хіба наші захисники цього не заслужили?» Здається, річ очевидна, але на акції у центр міста збирається усе менше й менше людей. Треба вигадувати нові форми роботи. Як варіант, більше працювати з вуличними комітетами. Проте, й крапля камінь точить. «Завдяки чудовим учасникам музичного колективу «Калина» та глядачам благодійного концерту сьогодні нам вдалося зібрати 1150 гривень на тепловізор. Дякуємо! Це - ще один крок назустріч меті», - написала згодом Ольга на своїй сторінці у facebook.

А я ще про ціну. Вважаю, що в Україні мають бути зняті будь які обмеження на імпорт відповідних не летальних військових товарів. Це стосується як амуніції, так і спеціальних оптичних приладів, за які зараз переплачують люди, купуючи для бійців найнеобхідніше.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg