Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Найжахливіший двір Охтирки може стати зразковим
Найжахливіший двір Охтирки може стати зразковим Печать
Автор Газета "Город А"   
24.07.2014 г.

Про це на апаратній нараді заявив міський голова Ігор Алексеев. Мова йшла про двір у самісінькому центрі Охтирки, що внаслідок занедбано­го стану колишнього "будинку офіцерів" та розпочатого поруч будівництва, пере­творився на геть не­привітний і невпорядкований.

Мешканці провулку Харківського скаржаться на не­зручності і бруд: траншеї, ка­люжі, такий двір один у центрі, - кажуть люди. І воно таки правда.

Про будинок офіцерів, но­вобудову поруч та про безлад у дворі учасники апаратної наради при міському голові, що відбувалася у понеділок 14 липня, заговорили після того, як зі звітом про роботу зі зверненнями громадян висту­пив начальник управління житлово-комунального госпо­дарства Юрій Фальченко. За його словами, споруда, що бу­дується тут - нежитлове приміщення, його подальше призначення наразі невідо­ме,але територію по завер­шенні робіт забудовник впо­рядкує. "З боку забудовника передбачено заходи по при­веденню території у стан, не гірший попереднього", - за­спокоїв зібрання начальник УЖКГ. Після чого Алєксєєв пояснив детальніше: "Можливий початок ремонту будинку офіцерів. По завершенні робіт у вас буде найкрутіший двір в Охтирці".

Очевидно, що стан двору, який з'єднує між собою Харківський і Ярославського хвилює не тільки мешканців цього району. Розташований поруч ринок змушує людей з усього міста раз-по-раз навідуватися сюди, відвідують цю ділянку міста і гості Охтир­ки. З усього видно, реконст­рукція двору давно назріла і є актуальною для багатьох.

Загалом, зі звіту Юрія Фальченка, який розповідав про ро­боту зі зверненнями громадян, виходило,що за статисти­кою охтирчани найчастіше звертаються до управління з приводу зрізу дерев (за 6 місяців це 40 з 136 звернень) та ремонту доріг (21 звернення).Решта звернень пов'язані з якістю теплопос­тачання, води і водовідведення,вуличного освітлення, до­рожніх знаків.

Щодо останніх,претензії має депутат міської ради, го­лова місцевої ветеранської організації Володимир Троценко. Каже, звертав увагу на необхідність упорядкувати рух на перехресті Штагера-Лабаторіна біля ринку, але наразі нічого не зроблено. "Подавав депутатський запит, що пере­хрестя ніяк не позначене. Не­має ні знаків, ні дорожньої розмітки. Транспорт рухається з великою швидкістю, а поряд ринок", - висловив стурбо­ваність Володимир Троценко. Депутата чиновники заспо­коїли, мовляв, ситуація на контролі і вирішиться найб­лижчим часом.

Між тим,вирішення потре­бує не одне нагальне питання. Як зокрема і Відсутність стоку дощової води. Цими днями, під час сильних опадів місто вкотре втопилося. За слова­ми міського голови, він осо­бисто, коли йшов у суботу на радіо аби взяти участь у пря­мому ефірі, добряче намочив ноги. Підходи до першої шко­ли, де розташована радіос­тудія, виявилися затопленими дощовою водою. Підтоплення зазнала і вулиця Полтавська. "Потрібно щось робити, треба знайти інженерне рішення",- вважає міський голова.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg