Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Нагляд за додержанням і застосуванням законів на території м. Охтирка та району упродовж 2013 року
Нагляд за додержанням і застосуванням законів на території м. Охтирка та району упродовж 2013 року Печать
Автор Саєнко Б.О.   
25.01.2014 г.

На даний час роботу Охтирської міжрайонної прокуратури у повній мірі переорієнтовано з урахуванням змін, внесених до Закону України «Про прокуратуру» та виконання вимог нового галузевого наказу Генерального прокурора України «Про організацію прокурорського нагляду за додержанням і застосуванням законів» № 3 гн від 07.11.2012 року.

За результатами нагляду за додержанням і застосуванням законів Охтирською міжрайонною прокуратурою за 12 місяців 2013 року розпочато 8кримінальних проваджень (1 - у сфері праці; 2 - у сфері охорони прав неповнолітніх; 4 - у сфері економічних відносин, 1 - у сфері земельних правовідносин), винесено 174 постанов про проведення перевірок, внесено 109подань, притягнуто до відповідальності 57 посадових осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у т.ч. 32 органів державного контролю, за актами прокурорського реагування відшкодовано 3 млн. 162 тис.грн., у т.ч. до бюджету 150 тис. грн., сума, на яку заявлено позови 2 млн. 314тис. грн.

Головними пріоритетами при цьому залишаються захист інтересів держави у бюджетній, економічній сферах, у сфері земельних правовідносин, захист прав громадян у сфері праці, забезпечення протидії корупції (складено 2 адміністративні протоколи).

Заслуговує на увагу те, що в 2013 році на адресу Головного управління Державної казначейської служби України у Сумській області внесено подання про усунення порушень вимог Бюджетного кодексу України в діяльності Охтирського управління Державної казначейської служби України Сумської області, яке включено працівниками прокуратури Сумської області до власного акта реагування, та за результатами розгляду фактів, викладених у поданні Охтирської міжрайонної прокуратури, службову особу Охтирського управління притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Також,внесено подання на адресу Охтирської ОДПІ, про усунення тиску посадових осіб інспекції на здійснення підприємницької діяльності суб'єктом господарювання, за результатами розгляду якого трьох осіб контролюючого органу притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Крім того, у минулому році внесено подання на адресу Державної фінансової інспекції в Сумській області про усунення порушень вимог законодавства в діяльності працівників Охтирської об'єднаної державної фінансової інспекції, за результатами розгляду якого керівництво Охтирської ОДФІ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.  

Старший прокурор Охтирської міжрайонної прокуратури юрист 1 класу Б. Саєнко  

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg